Två små ljusstakar

Det händer konstiga saker ibland.

Leo hjälpte mig att lyfta ner saker från min garderob för någon vecka sedan. Tanken var att där skulle städas undan. Saker hamnar nämligen där när jag ska städa och inte orkar tänka ut vart de borde stå...

Till slut kom vi till två små ljusstakar. Det var det som var konstigt. Visst det var mina och det är inget konstigt med ljusstakar men kolla siffran innan. Två. Det stämde inte. De ska vara tre. Jag tänkte inte ens på det först. Inte innan Leo kommenterade det. Jag undrade hur det hade gått till, de står alltid tillsammans. Sedan letade igenom rummet lite snabbt i någon minut, kollade alla hyllor och bord. Nej, vad konstigt, den var borta.

Några dagar senare så hittade jag den där ljusstaken. Då hade jag nästan glömt bort att den saknades.

Den låg i min strumplåda.

Hur hamnade den där?

ZykoTV

 


Mina brorsor har klippt ihop ett par filmer och lagt ut på youtube. Här är en av dem. Deras kanal har det väldigt normala namnet ZykoTV. Varsegod och titta!


Nu jäklar

Fasen! Skjuten igen... Vem tusan var det, jag ser ingen, jo där! Nu jäklar! Ja! Jag hann ikapp och lyckades skjuta den också, gött! Men vad... Nu blev jag skjuten av någon annan, VEM var det nu då! Jag gömmer mig här och inväntar folk istället. Härligt, nu fick jag några. Nej, nu varnar de de andra och så anfaller de mig tillsammans, bäst att sticka!

Laserdomen var jätterolig! Jag var helt slut i huvudet och kroppen efteråt precis som alla andra. 

Efteråt var vi flera stycken som prommenerade ner till tåget för att ta oss hem. Det var inga ersättningsbussar på plats så vi trodde att tågen gick som de skulle fast det visade sig att de gjorde de inte. Vi var där en kvart tidigare och tåget var 24 minuter försenat... Fast lite tur hade vi också! Det gick inte att betala på tågen så vi fick åka gratis!




På benen igen

Året har börjat skapligt ändå. Jag har redan hunnit vara sjuk en gång men nu idag så känner jag att jag är på benen igen! Mina sköldpaddor är däremot inte så pigga där de ligger i sin vinterdvala. Jag var inne och fyllde på med vatten hos dem. De såg helt döda ut, lite läskigt faktiskt.

Jag sitter vänd framåt på alla tre bilderna. Fast på bild tre lyfter jag bort luggen. Om det nu går att kalla lugg... 

 

 


Sound of Noice



Jag såg Sound of Noice på bio igår. En väldigt rolig film full med störtskön musik! Klippet ovan är från början av filmen och det roliga börjar runt 0:24.

Killen som visas i början är en tondöv polis vid namn Amadeus. Han är uppväxt i en väldigt musikalisk familj där hans bror var ett underbarn och numera en väldigt känd dirigent. Amadeus själv hatar musik, det enda han vill ha är tystnad.

Tjejen och killen i bilen vill göra revolt mot samhället genom att spela musik. De vill inte spela på traditionellt vis utan på sitt egna sätt. I filmen spelar de på allt från andra människor, småmynt och vanliga trummor till el-ledningar och grävmaskiner. En annorlunda film helt i min smak!

Ispulka

Jag och min bror skulle åka pulka idag. Jag skriver skulle eftersom det lilla som vi åkte knappt gills. När vi kom dit så var det säkert ett tjugotal småbarnsfamiljer som stod utplacerade med små picknickfiltar och termosar utmed kanterna på backen. Alla kollade på de få barn som susade förbi.

Det var nämligen inte så många som åkte. Backen var inte jättebrant men ganska lång och överallt var det många små gupp. Det var säkert inga problem innan regnet som kom i förrgår men nu var det total isbana. En isbana som lutade... Jag och brorsan kom längst upp och när jag såg hur några små ungar åkte ner för backen, hoppade i guppen och välte så kände jag att det här var inget för mig. Jag lyckades övertala min bror att gå till den "lilla" backen. Det vill säga den backen som inte lutade fullt så jättemycket som den andra men var minst lika lång.

Vi åkte samtidigt min bror och jag. Brorsan åkte av sitt tefat innan han kom speciellt långt medan jag fortsatte utan att kunna stanna. En förälder lyfte snabbt bort sitt barn när den såg att jag kom. Jag hade absolut ingen kontroll... och en jädra fart... och det i den lilla backen...

Så det blev bara ett åk och det var fullt tillräckligt! Nästa gång jag vill åka på en isbana så tänker jag åka till en som inte lutar och ta med mig skridskor istället!


Ludde kämpar sig fram i snön


Jaha

I morse när jag vaknade runt tolv informerade min pappa mig om att jag missat när klockan var 11:11 den 1/1-11. Vad svarar man på det? "Jaha..."


RSS 2.0