Stan idag

Jag hade skitkul rent ut sagt igår och tackar alla tjejer som var där och gjorde den så rolig! Lägger ut lite bilder senare tror jag! Håller på och lägger in dem på datorn just nu.

Snart om så där en kvart rullar jag bort på moppen till Lotta ett tag. Vi ska in till Linköping! Shoppa, shoppa..... om jag hade haft pengar vill säga.... Fast något borde jag ha råd med och jag kan ju alltid tjata på stackars Lotta att hon sak köpa saker.


Skriver mer senare ikväll. Eller kanske inte för jag ska repetera med musiksällskapet till 9 någon gång så jag orkar kanske inte. Det är sånt som märks med tiden!


Imorgon får alla åka in till Mjölby och gästisparken för då är det framträdande med kören stämbandet, musiksällskapet och soloartist är Peter Johansson!

Dessutom så kostar det inget så varför inte?!

Broarnas dag

Har precis kollat på någon dokumentär om Michael Jackson. Tragist att han dött men jag tror inte att han mådde så bra. 

Det har för övrigt trots allt varit en bra dag. Från början skulle jag vara med Ida som tyvärr inte mådde så bra så jag fick ställa in det med henne. Krya på dig Ida!

En tur in till Linköping blev det på förmiddagen. Vi var inne på bokhandeln och så plockade mamma fram ett kupong. "Har ni kvar de här böckerna?" frågade hon och visade den.
Expiditen lutade sig framåt och kollade ner på den "Vi är inte Bokia" svarade hon.

Jag hade väldigt roligt åt det men mamma skämdes lite. Det var som en dålig reklam. :-)

På Ikea köpte vi jordgubbar.
Som vi åt senare på eftermiddagen.


Sena eftermiddagen tillbringades i Mjölby eftersom det är broarnas dag. Själv är jag rätt övertygad om att traditionen har uppstått bara för att affärerna ska få sälja saker och det verkar ju lyckas bra! ;-)



Mamman i huset gör fläderblomssaft. Vilken dramatik vi utsätts för varje dag! :-O

Hedwig är död

Skulle iväg och släppa ut hönsen. Öppnade luckan på utsidan och öppnade sedan dörren till hönshuset för att fylla på med foder. Alla höner kollade nyfiket på mig och den stolliga numera folkilskna tuppen var redan ute i hönsgården. Så fick jag syn på något inne i ena hörnet av huset.

Där låg en höna som inte såg ut att må bra. Jag sprang efter skor. Var nämligen barfota just för tillfället och gick sedan in i hönshuset. Hönan reagerade inte när jag rörde vid henne och jag lyfte upp henne. Huvudet slokade som en vissen blomma så jag fick stötta det med ena handen för att det inte skulle se allt för hemskt ut.

Nu ligger hon utanför hönsgården och väntar på att någon ska gräva ner hennes kropp. Jag har gett henne namnet Hedwig. Vi har inte gett någon utav hönerna namn tidigare för vi kan inte skilja på dem.

Farmor

Nu har jag äntligen bestämt ett datum för när jag ska dra hit tjejerna. På måndag så kommer inte vattnet i poolen ligga stilla!

Dagen började med att mina brosor väckte mig vid nio. Då tänkte jag att jag kan lika gärna ligga och dra mig lite. Om jag skulle somna om så skulle de säkert ändå vara tillbaka och dra upp mig om en kvart.


Sedan kom pappa och väckte mig halv elva. Skönt att ha fått sova lite till men jag var fortfarande dödstrött. Han informerade mig då om att om en timme skulle vi åka till farmor så jag fick dra mig upp ändå. Trots att jag har sommarlov...


Så åkte vi ut till farmor. Tog med mig datorn och visade lite bilder! Vi fick fika och plötsligt insåg jag hur jäkla varmt det faktiskt är utan pool! Det blev till att hålla sig i skuggan.

På eftermiddagen kom mammas och pappas gamla kompis förbi. Numera är han bosatt i Stockholm. Han hade tre söner med sig som var mellan 6 och 14 år. Det blev till att bada och ytterligare lite fika. Mammas goda bullar kom till användning igen!

Det var något som jag tänkte " det där är ju en jättebra sak att skriva på bloggen" men jag kommer inte ihåg vad det var! Haha men ni får hålla ut tills jag kommer på det!




Ebba Grön
Vad ska du bli


Vad skall du bli när du blir stor
Ska du bli som far och mor
Ska du bli en boss
En försäljare
Eller disponent någonstans
Eller kanske nöjer du dig med
Vilket jävla skitjobb som helst
Du bara bryr dig inte alls
Det får gå som det går
Vad skall du bli

Nu är du ung och rebellisk som fan
Du sätter hårt mot hårt
Du vet precis vad du vill
Och du vill inte bli en av dom där

Fortsätt fortsätt å va rebell
Fortsätt fortsätt å va dig själv
Fortsätt fortsätt å va rebell

Hur ska de bli med din framtid då
Hur ska de bli om några år
Ska du sjunka in i en fåtölj
Vad ska hända med dig
Vad ska du bli

Gå upp-gå till jobbet-jobba-jobba-äta lunch
Samma sak händer imorgon
Jobba-åka trick-hem å sätta sig å glo
Det är inget liv
Det är slaveri

Så fortsätt fortsätt å va rebell...


 

http://www.youtube.com/watch?v=g9deXOpgvOk&feature=related



 


Svalor vid fönstret

Några svalor har byggt bo precis under taket vid mitt fönster. De syns jättebra och när jag har ett av fönstren öppna ser det ut som de ska flyga in i rummet så nära som de är.

Pappa målar huset och hade ett väldigt bry hur skulle undvika svalornas bo men det löste sig eftersom det visade sig att skyliften han hyrt inte nådde dit upp. Svalorna var räddade men den delen av huset är fortfarande omålat!

Jag drog med mig Ida till gästis. Det var trevligt även om det inte var riktigt lika bra som tidigare gånger... Bra väder hade vi också men Ida och jag hade problem med hur vi skulle sitta. Vi satt på en filt på marken som mamma för övrigt envisades med att lägga längst fram på en gräsfläck som hon hittade! Vi insåg att det var rätt svårt att hitta ett bekvämt sätt att sitta på i en timme!        ;-)

Tack Ida för att du följde med! Jag tyckte det var mysigt!


Bakar i värmen

Tiden tickar på. Ska in med mor till Mjölby och gästisparken den här kvällen också. Idag är det ny artist nämligen Hanna Norman. Nästa vecka spelar jag i bakgrunden tillsammans med flera andra musikanter, kören stämbandet sjunger och soloartist är Peter Johansson.
Då måste alla komma och lyssna! Det kostar gratis ju! Vi har ett långt program men man kan ju alltid lyssna en stund!

Idag tyckte mina föräldrar att jag skulle stå för maten. Falafel, sås och pitabröd blir det. Brorsorna är inte jätteglada men vill de ha annan mat får de laga den själva! ;-)


Peter Johansson i svart tröjja när han är med i så ska det låta


Kväll hos Lina

Tack alla som var där för en jätterolig kväll hos Lina!

Var tyvärr tvungen att åka hem först. Jag har en mor som ville att jag inte skulle åka allt för sent. Fast innan dess hade vi riktigt kul!

Jag kom försent dit vilket innebor att Ida och Lotta också blev försenade. Det var tänkt att jag skulle vara någon halvtimme tidigare hos Ida men sedan glömde jag helt tiden! När jag kom ut till moppen så hade jag problem med att något hänt med backspegeln. Händig som man är(eller inte) fixade jag till den men kunde inte skruva åt den helt med bara händerna. Sedan när jag skulle backa ut moppen så hade brorsan slängt sin cykel precis där så jag kom inte bakåt.

TIll slut mötte jag i alla fall Ida och Lotta och de gick medan jag åkte moppe jämte. Väl framme märktes det att tjejerna var riktigt peppade på att spela kubb.

Vi delade upp oss i lag. Frida, Lina och Sofia mot Lotta, Mican, Ida och mig. Fridas lag tog hem första matchen rätt så snabbt och Mican pch jag var snabba på att kräva revansch.

Nu blev det en utdragen match. Vi körde med ursprungsreglerna där kubbarna inte åker ut samtidigt som vi körde med extreregeln att man fick stapla kubbarna på varandra i torn. När vi hade kört riktigt länge och båda lagen till slut åter hade fem kubbar var så bestämde vi oss för att kubbarna skulle åka ut så vi kunde avgöra matchen någon gång.

MItt lag  Hade ner alla utom två och jag var kvar. Måste bara få skryta, för med en pinne lyckades jag ha ner de två som var kvar. En främre pinne OCH den sista baspinnen. Snacka om att jag blev glad! Jag som spelat rätt så dåligt hela kvällen!

Sedan när det blev vår tur så kastade alla i mitt lag sina pinnar smatidigt och Idas hade ner kungen så vi vann!

Med andra ord så blev det rättvist 1-1.

När ni nu fått senaste kubb-nytt tänkte jag inte skriva så mycket mer. Jag vill ha bilder från kvällen, Lotta! Vår egen mästerfotograf.
Resten av kvällen tillbringades på Linas altan med prat och godis!

Sommarlovet har börjat, livet leker!

Äntligen har den härliga sommaren börjat! Just nu sitter jag och känner mig som en riktig datanörd i en solstol vid poolen med min nya dator i knät. Solen gick visserligen precis i moln men snart är den framme igen och man kan inte ha det mycket bättre. Jag njuter av livet!

Stannade kvar hos Ida tillsammans med Lotta ända till tolv igår. Lotta gick en liten stund tidigare men jag utnyttjade all tid som jag fick vara kvar och inte åkte förän jag behövde. Kul hade vi! Josse var där en stund i början också.

Idag har jag varit med Josse hela dagen. Bad i poolen och njuta i solen har det blivit. Det känns äntligen att man har sommarlov. Vi åt lite bullar också som mamma kom med. Jag undrar om det finns några godare bullar! Jag älskar dem. Visst de är inte jättefina. Varken mamma eller jag orkar stå och fixa till några vackra skapelser och pappa gillar inte kakor så han bakar inte men de är ändå himmelskt goda!

Lina ringde idag. Så ska rulla bort på moppen till henne ikväll. Träffa tjejgänget och ha kul iväll med andra ord!

Bör väl säga också att igår blev det ingen fisk! Som vanligt... Jag var pepp på att äta fisk men fisken var INTE pepp på att ätas. Jag förstår inte alls varför! Nåjja. Gammelgäddan får väl leva kvar i sjön ett tag till. En dag ska vi nog fångan!
(Eller inte....)

http://www.youtube.com/watch?v=mCLbU1NxBhA

Bärbar dator i bilen!

Jag är helnöjd med den här datorn måste jag få börja med att säga! Just nu sitter jag i bilen och surfar samtidigt! Weei, det hade jag aldrig vågat hoppas att jag skulle kunna ens en gång!


Ikväll kommer det bära av till Ida. Hon och Lotta hade hittat på något som de ska göra med mig och Josse och det enda vi fått veta är att vi ska komma dit. Inte vad som ska hända eller vad de ska berätta eller ja vad de nu ska göra.



Men vart är vi på väg nu när vi sitter i bilen? Jo hela familjen är på väg ut på till en sjö för att fiska. Inte för att vi brukar få så mycket fisk men kul brukar det vara ändå!

Kanske är det tur att vi inte får jättemånga fiskar för jag tycker så synd om dem. När jag sitter med spöt eller står och kastar så tänker jag hela tiden "Nu måste det nappa snart. Kom igen nu alla fiskar. Är ni inte lite hungriga?" Fast sedan när vi får någon liten stackare ( vi får aldrig stora fiskar) så tänker jag bara på hur hemskt det måste vara för den.

Just nu är jag i alla fall pepp på att få en riktigt stor ful fisk så jag önskar mig själv lycka till och hoppas ni andra får en härlig dag ute i solen!




Midsommar 2009

Det blev trots allt snack om dåligt väder en riktigt rolig dag kväll och natt.

Dagen tillbringade vi hemma vid poolen i solen. Sedan var det ett par timmar regndå passade på att göra oss i ordning inför kvällen.

Sedan åkte och gick vi bort till Halldan/Hemmingsons. Jag tog moppen, brorsorna sina cyklar och mamma och pappa gick. 
Vi hälsades välkomna av hundarna. Runt hörnet på huset på altanen satt redan familjen och delar av deras släkt. 


Lite senare dansade vi runt den majstång som satts upp tidigare. Fin var den och Josses 3-åriga kusin sa att den var precis i hennes storlek!




Efter ett tag drog Josse och jag igång 5-kampen som vi förberett. Lagen delades upp så att vi körde tjejer mot killar. Tjejerna vann så klart!




Senare blev det en tipsprommenad. Även den hade Josephine och jag ordnat med. Riktigt svåra frågor var det men vissa hade imponerande många rätt.

God mat fick vi! Grillad kyckling, potatissallad, sallad och diverse tillbehör. Någon nämde att tydligen var det 98%( om jag minns rätt det kan ha varit en annan siffra) av Sveriges befolkning som åt först sill till lunch och grillat på kvällen. Vi var inget undantag.




Vid ett på natten fick vi för oss att vi ville spela kubb. Jag stegade ut en plan på Halldan/Hemmingssons ridbana. Alla sa 10 meter så jag tog 10 steg. Den blev alldeles för lång och jag sa det men ingen orkade ändra den även om alla höll med.
Det blev en lång match då vi körde på "gotländskt vis". Kubbarna åker då aldrig ut ur spelet utan ett lag måste ha alla tio på sin planhalva innan man kan skjuta ner kungen. Tjejerna vann efter 2 timmars strid även denna tävling! :-D


Roligt hade vi alla och jag måste få tacka så hemskt mycket för den trevliga kvällen/natten!

50:e inlägget!

Wieeh! Nu är jag uppe i 50 inlägg! :-D Många har det blivit! Gör det mest för min egen skull. Det är roligt att gå tillbaka och läsa vad man skrivit.

Sofia hörde av sig igår. Mitt i all musik. Jag var nämligen i Gästisparken i Mjölby. Kulturskolans storband spelade till gästartisten Anders Hane. Så där satt vi, frös och lyssnade på musik samtidigt som vi åt fika. När Sofia ringde så fick jag springa iväg en bit för att höra något.

Vi bestämde oss för att vi skulle träffas idag hos mig. Det ville dock inte vädret. Det ösregnade oavbrutet så Sofia hade ingen lust att ta moppen. Jag förstår henne! Istället fick jag skjuts över till henne.

Sedan tog mamma och jag en tur in till Mjölby. Det blev faktiskt en himla massa handlat för min del. Behövde nya tröjor så passade på nu när det är rea!


Bärbar dator och Josse

Så har äntligen min bärbara dator kommit! Ska skaffa antivirus till den så jag kan komma ut på nätet. Sedan blir det nog bloggande från den datorn istället!

Var med Josse igår. Vi började med att planera en 7-kamp till midsommar. Våra familjer ska fira den ihop. Vill inte säga så mycket om kamperna om någon som de ska hållas hemlig för skulle läsa!

Vi lagade nudlar också. Jag fattar inte hur vi kunde misslyckas så totalt. Det fanns påsar med olja som man kunde ha på nudlarna och det tänkte inte vi på. Vi tog därför bara ut den lilla påsen med kryddor och hällde i nudlarna i det kokande vattnet.
Plötsligt simmade det runt vackra små oljepåsar i vår mat. Hmmm....

Sedan tog vi cykeln bort till mig. Där spelade vi Couronne
med lite egenpåhittade regler. Jag var jätteskicklig! Inte....
För er som inte vet så är Couronne ett brädspel       
med träringar. Man får varsin gul ring och två stavar. Sedan
ska man skjuta sin gula ring så att den puttar
ner motståndarnas ringar i hål som finns i hörnen på spelet.
Inte jättebra förklarat men jag vet inte hur jag ska förklara
det annars!                              
 


Josse lyckades med allt möjligt som jag kan säga var jätteroligt att se henne   göra. I början var vi inte så duktiga någon av oss men sedan lyckades hon dra  ifrån mig och vann till slut. Hon skjöt jättekonstiga slag utan att tänka så mycket    (tror jag inte i alla fall) och lyckades ändå få ner en massa av mina grönabrickor. Hon lyckades dessutom skjuta upp sin gula bricka ovanpå de andra brickorna utan att de rörde på sig! En bricka reste sig på högkant och rullade i en vid halvcirkel ner i ett av hålen. Jag fattade ingenting!                             


















Josses gula platta ligger ovanpå den jag vill skjuta

Sist skulle vi göra en milkshake. Fast jag tror att glassen var lite väl kall för trots att vi hade i både mjölk och bär så var den fortfarande "fast". Visst jag hade i mycket mer glass än vad men skulle men glass är gott eller hur? Därför slutade det som en bärglass med lite mjölk som inte märktes av. Jag vet inte vart den tog vägen!



Tvilling-gräsklippare?

Dagen igår hade inte något mål eller något som måste göras. Så härligt. Det får gärna förbli så resten av sommaren!

Jag har bestämt mig för kontantkort till mobilen så det bar av in till Linköping för att fixa detta. Då visade det sig att när jag sa upp mitt abonnemang så hade de satt över mig till kontokort automatiskt så resan var helt i onödan. Fast jaja.. Vi fick ju ut det vi ville av den....

Pappa skulle klippa gräsmattan och gräsklipparen gick sönder. Då tyckte pappan att vi barn inte gjorde någon vidare nytta utan han tog fram två gammla gräsklippare som man går med och gav var sin till mina bröder. Jag som slapp arbetet hade ju rätt roligt åt dem och tog mig friheten att fotografera lite.






Mona-lisa i cykelkorgen. Hon trivs faktiskt och det går att cykla runt med henne så länge man inte möter något hon blir rädd för (tex gräsklippare!)




När jag ändå hade med mig kameran tog jag ett par foton på kycklingarna och tuppen. Jag vet inte om de kan räknas riktigt som kycklingar längre egentligen men vi kan inte se skillnad på dem så vi har inte gett dem några namn. Höns kan vi inte heller säga för de är inte så stora att vi vet om de är höns eller tuppar....





Mican, det är den här jag har berättat om. Jag vet inte om du kommer ihåg?! Det är den här som de har fått idén från till ICA-reklamen:  http://www.youtube.com/watch?v=L5LgDD7FItk



Orkesteravslutning

Steg upp med stora förväntningarpå bra väder. Blev rätt besviken. Storm ute.....

Lillebrosan föreslog då att vi skulle flyga drake och så blev dt. Eller vi gick ut och försökte få draken att flyga. Den var en konstig drake med två snören och den störtade mest hela tiden.

Gick in och fortsatte läsa Eclipse. Har nästan läst ut den nu!^^ Måste till bibblan och låna nästa del!

Så upptäckte mamma plötsligt en lapp. Där stod det att jag hade avslutningskonsert med kammarorkestern idag.

Plötsligt blev allt mycket stressigare. Mat, käder, fiol och noter skulle fixas. Allt löste sig. Jag hann till och med läsa i boken en kvart. :-O

Sorgligt blev det dock. Renate som är den enda som är kvar sedan början när jag började spela fiol har bestämt sig för att sluta.

Egentligen skulle inte jag få veta något. Hon skulle bara inte dyka upp i höst men jag råkade höra att min fiollärare sa åt henne att hon fick höra av sig om hon ångrade sig. Hon har pratat om att hon vill sluta vid ett par tillfällen så jag förstod direkt. Ingen annan vet.
Om inte nu någon läser detta men det skulle ju ändå märkas i höst. Jag fick i alla fall chansen att krama henne hej då nu. Vi träffar nog på varandra någon gång!

Alla i orkestern tilldelades var sin vacker ros som tack för året som gått.


Sommarlov

Skönt med lov även om jag inte insett att jag har det än. Jag tror fortfarande någonstans att det bara är helg. Snart ska man tillbaka till skolan och slita på som vanligt. 

Vädret hjälper ju inte direkt till! Det är inget vidare sommarväder... Suck.....

Fast det var rätt skönt att det inte var bra väder igår när jag tillbringade hela dagen i bilen. Upp till Stockholm och tillbaka. Vi köpte varsin saxofon till Max och Leo där.
   Egentligen hade vi tänk göra något mer men det var allt annat än varmt och härligt när man kom utanför bilen. Vi åkte en tur till kungens kurva och tog en snabbtur genom lite affärer där innan vi återvände till Östergötland.

På vägen hem fick jag åter ett sms av någon främmande person. Det finns en tjej med samma namn som mig i Stockholm.
   Hon verkar ha ganska stor vänskapskrets och när vännerna söker hennes nummer på nätet så dyker ju mitt nummer upp. Så jag fick en puss och en förfrågan om ifall jag ville gå på Cafe´ av någon jag aldrig träffat. Via sms förstås men ändå! :-O



Idag har hela dagen gått till att måla om vår trappa. Stön.... Finns det något tråkigare?

Alla vrår och så ska man försöka nå överallt och sedan inser man att grundfärgen fortfarande lyser igenom så vi kommer behöva göra om det....! 
   Vi hade en ny färg som skulle vara miljövänlig. Jättebra att den var miljövänlig men är det inte rätt viktig att den är målarvänlig också? 



När vi målar trappan så kan man ju naturligtvis inte gå i den. Det innebär att antingen får jag sitta inspärrad uppe på övervåningen och sova i min vanliga säng eller också får jag sova på nedervåningen på golvet på min madrass.

Tro det eller ej men jag valde faktiskt att ha tillgång till mat och att kunna lämna huset så nu bor jag på nedervåningen. Jag sover inget bra eftersom det bli ljust på morgonen så trorts att jag har lov så har jag inte sovit ut än. Visst är jag possitiv hela tiden? ;-)

Förövrigt så är jag helt uppslukad i Twilightserien fortfarande. Visst den är overklig men så bra! Är inne på tredje boken och eftersom bibloteket lånat ut den som var på svenska så läser jag nu den tredje boken på engelska. Förstår inte allt och ska läsa om den på svenska sen har jag tänkt men den är bra ändå!



Sommarlovet till ära: http://www.youtube.com/watch?v=XbNEOJMGFAo&feature=fvst

Well we got no choice
All the girls and boys
Makin all that noise
'Cause they found new toys
Well we can't salute ya
Can't find a flag
If that don't suit ya
That's a drag

School's out for summer
School's out forever
School's been blown to pieces

No more pencils
No more books
No more teacher's dirty looks

Well we got no class
And we got no principles
And we got no innocence
We can't even think of a word that rhymes

School's out for summer
School's out forever
School's been blown to pieces

No more pencils
No more books
No more teacher's dirty looks

Out for summer
Out till fall
We might not go back at all

School's out forever
School's out for summer
School's out with fever
School's out completely


Skolavslutningen 2009

Så var grundskolan över!
Det blev inte så dåligt. Nu när jag tänker tillbaka så är det de bästa minnena som har satt sig tillsammans med de mest dramatiska.
Trots det var jag inte jättevemodig när jag lämnade skolaparkeringen. Helnöjd med betygen, glad över alla kompisar jag fått. Jag visste ju att jag skulle lämna Vifolka och jag kunde ju inte haft en mycket bättre tid där.

Så lite foton från skolavslutningen. Pappa tog exakt 150 bilder men jag tar nog inte med alla här....



Graduation song
Jag står och är hypernervös med min fiol..... :-O


Alla i rörelse på väg ut från kyrkan.


Från vänster: Jag, Johanna, Lina, Mican, Maria, Sofia


Här är även Ida, Emma och Eve med!


Grabbarna


I väntan på stege så att vi kan komma upp på vagnen. Jag tror jag säger något så det är nog därför jag ser så konstig ut. ;-)


Tjejerna gillade inte att klättra upp för stegen med sina klänningar men det gick bra till slut!


Maria och jag längst bak i vagnen


På väg ner ifrån vagnen igen tillbaka på skolan


Helene och Kjell framför skolan


Större delen av klassen samlad för sista gången vid skolan

Ha ett bra liv allihopa!





Avslutningsmiddagen

Ska försöka hinna med två inlägg nu. Det första är om avslutningsmiddagen. Alla satt klassvis vid långbord och åt av den godaste mat vi någonsin fått i skolan i alla fall. Sedan var det underhållning och efterrätt.

De 10 000 kronor vår skola fått för att vi inte har skräpat ner lika mycket skulle vi nior inte hinna få del av. Därför la vår rektor 1000 kronor på presentkort till SF-bio som lottades ut. En i varje klass och i min klass vann jag! :-D Härligt, härligt!

 
 Tjusiga Mican! Med mobilen så klart! ^^


Klassen vid matbordet


Helene hugger in på maten


Några av bordskamraterna. Lina, Linus och Johanna!



De två solosångarna


En väldigt suddig bild på lärar-kören! (mer på Josses och Sofies snygga hår blev det)


Klassen i skolan efter middagen

Jag får se om jag hinner lägga ut lite bilder från idag annars gör jag det senare!


Sista allting

Nu börjar det lida mot slutet på vifolka... De sista lektionerna i varje ämne är klara. Vissa för alltid för min del. Fast så är det. Hur ska man annars kunna börja något nytt som kanske är myckt roligare om inte det gamla tar slut först?

Faktum är att det känns onödigt att gå i skolan nu. Visst kul att träffa alla andra nu de sista dagarna men man är NÅGOT omotiverad när man vaknar på mornarna. Betygen är satta och det är länge sedan vi gjorde något vettigt på lektionerna.



Pappa beställde en bärbar dator till mig för någon vecka sedan! :-D Fast nu så är den tydligen försenad. :-( Ska få den i nästa vecka. Kul ska de bli. Ska bara se till att jag kan komma ut på nätet på den på något sätt men det löser sig nog....

Idag efter skolan följde jag med Ida hem igen. Sedan bar det av in till Mjölby där lillebrorsan testade en saxofon som han kanske ska köpa.

 
Mian väldigt vackra örhängen som jag ska ha på mig på middagen. De syns aldrig för allt mitt hår men nu vet ni att jag har dem på mig! ^^

Trött men ingen mer skola!

Öjebro i helgen. Alla sa att det var jättelitet och jag vågade inte förvänta mig något. Fast när vi väl var där så fick vi upp alla tält utan problem. Det vill säga alla tjejer. Killarna kom fem timmar senare. Dumt gjort men vi orkade inte tjafsa eftersom vi slutar snart.

Tältet fick vi dock ingen nytta av. De flesta (jag bland annat) satt framför elden nästan hela tiden. Fram till 3-4 på morgonen någon gång. Sedan åkte halva klassen hem.

Jag, Ida och Mican la oss på Micans dubbelmadrass under bar himmel vid 5. Vi snackade en massa skit om saker som vi inte brukar snacka om. Bara för att vi visste att de var sex pers i tältet jämte som hörde allt vi sa. Fast jag tror de var mest irriterade på oss för de försökte få någon timmes sömn.
  Det var jättefint och solen gick upp. Sedan somnade alla utom jag så jag gick och såg mig omkring lite. Vid sju halv åtta plockade vi ihop tältet och min pappa fick tvinga sig upp ur sängen och komma och hämta oss.



Jag köpte ett par basketskor för någon vecka sedan. Ville göra märkesskor av dem så jag klippte ut två M som jag satte på ena skon och två Y:n som jag sydde fast på den andra. Nöjd själv men det är tillåtet att tycka att jag knäpp!^^





  
 





Friluftsdag och Mjölby

Det blev till att spela fotboll hela dagen. Varje klass var ett lag, tjejer mot tjejer, killar mot killar.

Är ingen vidare talang så fort en sport har med bollar att göra men det var rätt kul än då. Dock jättekallt att vänta mellan matcherna!
   Därefter var det femkamp. Där tävlade klasserna mot varandra. Det blev säckhoppning, stafett där två personer skulle ha en ballong mellan sig, frisbee-kastning där man skulle träffa en rockring, en där man skulle skicka vidare kort med munnen och dragkamp.

Vår klass var inte jättepepp på dragkampen. De gånger de som deltog från min klass inte var säkra på att de skulle vinna så släppte de bara repet. Det andra laget vann men dessutom for ju hela laget baklänges. Det var väldigt roligt att kolla på!^^

Sedan tog jag tåget in till Mjölby. Satt ensam på Valentino och åt en vegetarisk pizza. Hade hört att de skulle va jättegoda. Jag tyckte kanske inte att den var jättemärkvärdig men ändå väldigt god! Värd att testa. Åt upp hela själv... Ångrar alltid efteråt när jag äter upp hela pizzor. Inte för att jag har ätit mycket men för att jag blir spyfärdigt mätt.

Sedan fördrev jag tiden i gallerian innan jag stack till musikskolan. Där var det så kallad stråkafton. Mycket nervöst! Jag deltog i srtåkkvartett där jg spelade fiol, cellokvartett där jag naturligtvis spelade cello, spelade Schön Rosmarin solo och spelade med kammarorkestern.

Riktigt läskigt var det och det blev lite darrigt på sina ställen i solot. Fast efteråt var jag väldigt lättad och glad.
Nu är jag helt slutkörd! Det blir nog ingen sen kväll!^^



Elfiol

Musik... musik...... musik...

Det har blivit till att spela en massa idag. Hans kom och hämtade mig på engelskan så fick jag gå iväg och repetera inför skolavslutningen på fiol. 

Därefter hade jag fiollektion. Ska spela solo på torsdag. Usch! Kommer sabba allt när jag blir nervös. Det hörs så tydligt på stråkinstrument!

Sedan på eftermiddagen var det snabbt in i duschen och föna håret innan det bar av till avslutningskonsert som kulturskolan har innan varje sommarlov. Där blev det först att repetera lite halvtaskigt. Jättemycket liv så man hörde inget...

När det väl var konsert var det ju bara att spela allt igen men denna gång för publik. Det gick bättre än på genrepet. Skitkul var det rent ut sagt!

Egentligen skulle jag sedan ha åkt vidare till musiksällskapet men jag orkade inte... Är jättetrött nu. Det märks att jag inte fått sova på två helger och nästa helg är det klassresa så jag kommer få vara trött ett tag till....




Igår följde jag med Ida hem efter skolan. Vi var ute och gick i värmen med Sofia.
   Därefter åkte jag iväg till Maxs och Leos klass-kubbturnering som jag lovat att vara med på. Josse var där och vi hade jättekul! Även om vi inte deltog i kubben. ;-)


RSS 2.0