Krasch

Allt bara flyter på. Jag kommer på saker som jag vill skriva på bloggen hela tiden men så fort jag sätter mig vid datorn är alla ideer borta. Man skulle ha någon slags uppdatering via hjärnan. "Oj, det där lät bra!" (Jag lyfter fingret och sätter det emot tinningen) I mitt huvud tänker jag: De senaste tre meningarna jag tänkte ska genast gå till minnesanteckningar på bloggen. Bip bip bip, klart!
Dataröst: Dina anteckningar är nu sparade på bloggadress mysssss.blogg.se

Igår tänkte jag faktiskt skriva ett inlägg. Jag satt vid datorn allt var klart.

Så smäller det till. Inte en snabb smäll utan många som kommer efter varandra.
Jag hör hur glas krossas. Inte många glas samtidigt utan jag hör hur de faller med en halvsekunds mellanrum. Dunsarna fortsätter. Som att de inte vill ta slut men så plötsligt gör de det ändå.

Först så satt jag helt still. Det är så äckligt ljud och det lät som att det var så mycket som förstörts.

Sedan skyndade jag mig ner för trappan. Såg mamma stå under hyllan i köket med armarna rakt upp för att den inte skulle ramla ner. Alla våra kokböcker, vi har ett tjugotal, låg runt mamma och på hennes fötter. Alla keramikskålar som stått på hyllan och under den låg i spillror över köksbordet och golvet.

Man kan säga att jag kom av mig lite från bloggskrivandet!
Alla saker som var förstörda. Fast mamma klarade sig bra som tur var!

Fisk!!! Weeei

Hmm. Vad kan rubriken betyda? Att hon har köpt en  ny tröja! Nej, kanske inte.... Hon är sugen på godis! Näe, inte det heller. Då är hon kanske glad för att hon fått sova så mycket? Inte det?

Jo nu vet jag! Hon har tillbringat ett dygn ute på en ö med sina kusiner och där lyckats fånga två fiskar. Brorsan har säkert fått en rätt stor gädda och de tog antagligen med sig kanoter så de har haft det jättetrevligt och paddlat runt en bra bit ifån ön ett par par gånger.

Jupp så var det. Fast hon orkar inte förklara så mycket av vad som hänt. Hon vill nog bara få det sagt för hon vill inte lägga ner bloggen även om hon inte har något att skriva. Så måste det va! Hon tycker att rubriken sammanfattar bra. Ville bara skriva något för att alla skulle förstå att bloggen inte är helt död än.


Kusiner snart

Ikväll kommer kusinerna ifrån skåne! Imorgon blir det dessutom till att åka iväg och tälta någonstans. Försöka fånga lite fisk, hoppas på bättre väder, njuta av att det oavsett väder faktiskt är sommar!

Har kollat runt på olika personers länkar. Länkat mig vidare till en hel del bloggar. Från dessa bloggar har jag länkat mig vidare till nästa persons blogg osv.

Det är väldigt olika vad man skriver. Vissa försöker bara kortfattat återge sin dag. Många visar bilder på kläder som de plötsligt förälskat sig i.

Roligt att läsa men jag fångas mer av dem som skriver vad de tänker. Vad de tycker. Vad de vill här i livet. De som vågar stå för det. De som vågar säga vad de menar och lägga ut det för allas ögon.

Jag vet inte om jag vågar det. Har funderat ett par gånger men jag känner mig så blottad. Du som läser det här. Jag vet inte vem du är. Vart du sitter. För vilka du berättar vad det är för konstiga saker som jag skriver. Med vilka ögon du ser på min text och mina bilder.

Nej, en dag skulle jag garanterat ångra mig. En dag när jag är en helt annan person och inte längre kan stå för det jag skrivit.

Men jag uppskattar de där bloggarna och hoppas hitta ett par fler liknande som jag kan följa!

Stockholm sommaren 2009

Nu har jag och min familj tillbringat två dagar i huvudstaden. Vi fick låna en lägenhet i centrum av några kompisar som är bortresta.

Igår gick vi lite på stan. En av gatorna var en riktig turistgata. Pappa sa det att han "Här finns inga Stockholmare" och han hade nog rätt. Det var turister överallt och det var inte många svenskar som stod bakom diskarna heller. Även om det stod Sverige på sakerna de sålde. Riktigt höga priser var det dessutom. 60 kronor för en glass!

Sedan tog vi båten bort till skansen. Eftersom det var tisdag så var det massor med folk men vi var faktiskt inte där för allsången. Istället gick vi runt där och kollade in lite djur. Mest apor.

Jag gillar egentligen inte det där med instängda djur men de verkade ju inte lida så jag måste erkänna att jag uppskattade det. Lemurerna var riktigt häftiga för dem fick man gå in till.

Vi var inne hos reptilerna också men de verkade ha det rätt tråkigt och låg helt stilla så vi gick förbi där rätt snabbt.

Lillebrorsan vann högsta vinnst i chokladhjulet. 5 kronor för 2 kilo toblerone. Det kan man leva med!

Idag har vi varit på sightseeing med båt och åkt till olika museer. Mamma ville till de två som jag var på med skolan när vi besökte Stockholm. Fast vi kollade inte samma saker så det gick!

På båten hörde vi dessutom en mamma säga "Max och Leo, kolla hit" Alla i min familj kollade förvånat på kvinnan. Då visade det sig att hennes små söner hette Max och Leo precis som mina småbrorsor!


Mamma och Pappa när vi flytt bort från gatan med allt folk

Man kom nära lemurerna som sagt. Häftigt! Fast man fick inte röra dem. De kunde tydligen bitas rätt bra.
Familjen framför utsickt över Stockholm. Pappan bakom kameran och Leo med sin vinst!I väntan på båten. Byggnaden i bakgrunden är den plats där man varje år har nobelmiddag. Imorgon kanske vi ska besöka den.


De tre kronornaVi hade i alla fall inte tur med vädret

Den här natten har tillbringats i en liten stuga ute på Läckö kan jag berätta för er som vet var det ligger. För er som inte vet så kan jag säga att det ligger vid södra Vänern. För er som inte vet vad Värnern är säger jag att jag var i alla fall inte hemma längre. 

Sedan igår kväll har det regnat oavbrutet. Inget ösregn men absolut inget duggregn heller. Jag var lagom glad när jag skulle upp vid sju i morse  för att rasta den irriterande glada hunden.

Till middag igår ville vi ha rökt sik. Mannen som vi hyrde stugan av sa att han kunde fixa fram sik till oss av en vän. Under tiden som han åkte för att hämta den så lånade jag, mina bröder och pappa den roddbåt som hörde till stugan och gav oss ut för att fiska.

Efter en stund ringde mamma. Hon sa något i telefonen till pappa och jag sa "Nu ringer mamma och säger att han inte kunde fixa fram någon fisk ikväll" Tyvärr så stämde det precis! Som tur var hann vi skaffa fram ny fisk innan affärerna stängde.

Nyss var vi på Läckö slott. Bilder kommer senare för vi har tyvärr inte med oss kamerasladden.
Det såg inte så stort ut på utsidan men när man väl kom in så tog det aldrig slut.

Så. Nu har vi haft den här resan för mammas skull eftersom hon fyller år. Om några dagar blir det Stockholm. Någon som har lite pengar som de tycker är jobbiga eller som ligger i vägen? Jag kan offra mig att ta hand om dem!


Grattis mamma!

Inlägg skrivet den 9:e juli som inte blivit publicerat förän nu.

Mamma fyller år idag. Vi firade henne redan igår när jag kom hem från diggiloo vid tolv. Imorgon sticker vi iväg till Västegötland och en stuga över en natt. Det blev inte så länge. Stugan var bara ledig den ända natten men vi får se till att det är kul så länge det varar!

Naturligtvis har vi firat mamma idag också. Tårta skulle vi baka. En som mamma hade bestämt. Marängtårta. Jag läste receptet lite halvnoga och rörde ihop äggvitor och socker som skulle vispas poröst. Det är ju så det brukar stå. Fast det här var tydligen någon ny variant som inte skulle bli riktigt som vanlig maräng. Ägget skulle vispas för sig så jag förstörde allt. Fast jag tror det belv en rätt så bra tårta ändå till slut.^^


Leo har ett helt nytt rum nu. Barnrummet är borta. Snygga grå väggar, en fondtapet med enorma bubblor eller kulor och nya lampor har det blivit! Dessutom grå gardiner som mamma sytt med symaskinen. Vilket tog LÅNG tid. Fick byta nål ett par gånger och maskinen hängde sig och.. och.... Fem timmar tog det.... Jag tror inte ni vill läsa allt som hände så jag skriver det inte....^^
Tårtan, födelsedagsmamman och Leos rum med bubblorna som jag försökte förklara. NI får gissa vilken av bilderna som föreställer vilket själva!

Diggiloo

Igår var jag alltså på diggilookonserten i Vadstena med Ida! Idas mamma är med i en kör som skulle agera pausunderhållning och därmed fick hon en biljett till sig själv och två andra.

Ida bjöd därför med mig. Det tackar jag väldigt mycket för! :-D

Eftersom Idas mamma skulle vara där tidigare så var vi i Vadstena två, tre timmar innan föreställningen. Vi prommenerade runt, aktade oss för regnet och funderade på om vi skulle köpa glass eller dela på ett paket jordgubbar.

Det slutade på en bänk med en låda jordgubbar och utsikt över vadstena slott och Vättern. Senare började det ösregna. Som tur  var hann vi smita in i under ett mindre tak och kunde där utvänta regnet. Sedan började det inte regna någon mer gång under kvällen. En väldig tur. Det hade inte varit så roligt annars.De delade ut en massa gratissaker. Mest hudkrämer och myggservetter ( ! Jag hade aldrig hört talas om det förut men det ska tydligen hjälpa mot mygg ! )
 men precis innan vi gick in lyckades vi få dippsåser till chips också!
 


Mojje hade en egen liten minikonsert innan själva föreställningen. För de små barnen. Ida och jag stog en bit ifrån och kollade åt hans håll i brist på annat att göra innan vi skulle gå in. Då stannnade Mojje upp och sa. "Nu är det som en dålig bandymatch eller något. Samla ihop er lite alla föräldrar och blyga tonnåringar" Vid det sistnämda kollade han rätt på Ida och mig och av rena reflexer och av fövåning så gick Ida och jag och ställde oss närmre.

Han hade en jättesöt son, Mojje. Sonen hade riktigt ljusblont lockigt hår som gick i spiraler som som var lite längre än en decimeter långt. Misstänker att han kan ha varit mellan 4 och 6 år gammal? Han fick komma upp på scenen och sjunga "Jag har en popcorn-frisyr". Kom på mig själv med att stå och flina dumt. Han var så söt! ^^När vi precis skulle gå in så såg vi att det var ingen kö till kiosken där på utsidan så vi skyndade oss bort för att ta en korv. Så skulle vi ju slippa vara hungriga och stå i köer där inne i pausen.

Idas och hennes mamma beställde först. Korvarna kostade 20 kronor styck. Dyrt tyckte jag men drog ändå fram en tjuga och sa "En korv, tack" eller något i den stilen till killen som stod där. Han tog fram ett bröd kollade på mig och sa "Vill du ha en dubbel?"

Jag fattade ingenting. Var det något nytt uttryck som jag hade missat totallt nu igen. Vad menade han skulle bli dubbelt. Ketchup och senap skulle man ta själv. "Va?" Svarade jag i brist på annat. Jag hade kanske hört fel.

Han upprepade bara. "Vill du ha en dubbel?" För fan tänkte jag. För det priset tar jag allt som jag kan få dubbelt oavsätt vad det är! "Ja" Svarade jag. Fortfarande osäker och förvånad. Han öppnade luckan och tog upp två korvar, la dem ovanpå varandra i korvbrödet och räckte över dem till mig. Jag avslutade det hela, lika förvånad med ett tack och gick bort till Ida och hennes mamma.
Jag hade ju fortfarande betalat lika mycket som de andra och de hade bara fått en korv vars!
Konserten var bra! Vi hamnade rätt långt bak men det fanns en stor skärm som visade artisterna i närblid. Fast när man kollade på den så kändes det inte som om man var på konsert så jag försökte att kolla på den så lite som möjligt. Det gick inte bra! ^^

Allra bäst var Magnus Johansson som framförde det näst sista nummret med sin trumpet. Han var sjukt duktig!

Tack och åter tack Ida för eftermiddagen och kvällen! <3Elberoende eller vad?

Josse och hennes familj kom över till oss i fredags. Inget oväder men vi höll oss inne ändå. Vi är ju klasskompisar igen nu Josse och jag. Båda har kommit in på Kungshöga! Jag tycker det är jättekul att vi sökte samma skola och program! Vi har känt varandra sedan dagis när vi var runt två år och har följt varandra hela livet.


Igår åkte jag över till Ida. Jag tog moppen in efter att ha laddat den på el lite snabbt. Sedan gick jag in och kollade mobilen så den hade batteri. Därefter gick jag till den bärbara datorn och tog bort laddaren från den. Snacka om att jag är elberoende!

Hon har flera olika filmer som hon tycker är bra och jag hade bara sett ett par av dem så vi bestämde oss för att se några av dem. Vi åkte till city gross och köpte godis. Sedan åkte vi moppen hem till mig hämtade saker och åkte därefter tillbaka till Ida. Det slutade bara med två filmer för vi började kolla på dem rätt sent men kul hade vi!
Vi får se de andra filmerna en annan gång Ida!

På onsdag ska jag få följa med Ida till diggiloo! Tänker gå ut på nätet och se vad de är för artister som ska vara där i år!


Åskoväder

Det åskar riktigt mycket bara någon kilmometer bort och vi har ju rätt bra utsikt där vi bor så vi ser bort över slätten hur regnet öser ner. Dessutom är det på väg hit! Suck... Jag är inte rädd för åska. Vad kan hända? Det är ju inte som Astrerix och Obelix tror med att himlen kommer ramla ner. I värsta fall slår blixten ner i huset så att det börjar brinna men ingen i min familj är förlamad så det är ju bara att gå ut ur huset! Vi behöver ju inte stå och vänta på att vi ska brinna upp...
 
Jag vet dock en som är riktigt rädd för åskan. Nämligen min stora, i vanliga fall, trötta och stillsamma hund. Stackarn blir ett nervvrak bara man råkar smälla en ballong och det här ovädret mår han inte det minsta bra av. Plötsligt är han en väldig knähund vilket är otur för alla andra. Han är inte i rätt storlek för att höra hemma i knät!

Om två timmar ska Josse och hennes familj komma hit. Det blir nog inget badande har jag insett nu när jag kollar ut genom fönstret igen. De jämntjocka grå molen sträcker sig så långt man kan se.... Det kan nog bli mysigt ändå! Inne i huset och kolla ut ^^ Vi kommer nog på något annat att göra!Har fått bilder från när vi var hos Lina av Lotta. Jag tror de flesta bilderna är tagna av Lotta och Mican fast med Lottas kamera. Kan det stämma?


Mitt lag i Kubben: Lotta Mican Jag och Ida bakom kameran!


Plötsligt händer det något! Lina har fått en sticka i foten och även om hon försäkrar att det inte är någon fara så rycker Sofia ut för att hjälpa henne. Mästerfotografen Lotta är snabbt där för att fotografera skandalen! Aftonbladet nästa Lotta!


Motståndarlaget bestående av Sofia, Frida och Lina


Jag och Ida! Nu börjar det bli mörkt och matchen är inte slut än!


Senare satt vi och myste på Linas veranda! På bilden är det  jag och Frida


Mican och Ida


Lina och Lotta


Tyvärr ingen bild på Sofias ansikte men det är ändå Sofia och hennes snygga jacka!

Konsert i gästis

Konserten var faktiskt jätterolig. Jag var riktigt rädd att det skulle bli ett enda oväder av allt ihopa. VI som tränat släpat dit artister och allt. Åskan var faktiskt i bakgrunden när vi repeterade men den kom aldrig. Jag kollade upp på det tillfälliga taket vi hade över oss. Det var metallbjälkar som höll uppe duken. Kanske att vi skulle klara ett blixtnedslag... (Kanske en opptimistisk persons sista ord)

Som tur var så blev det faktiskt rätt bra väder! Jag uppskattar att det var ungefär tusen personer som var där och kollade på oss. Eller egentligen så var ju de flesta där för att lyssna på Peter. Han var lika glad som vanligt! Han väntade barn. Hans fru var höggravid och om barnet kommit idag, vilket det skulle ha kunnat gjort, så hade vi inte haft någon artist som uppträtt. Det hade ju varit lite jobbigt måste jag erkänna! Jag hade inte ställt upp på att sjunga och om jag hade gjort det så hade vi inte behövt något åskoväder för att skrämma iväg publiken!

Körledaren är en riktigt skämtsam person. Hon meddelade Peter att det var lungt. De hade en veterinär i kören som kunde hjälpa Peters fru om det skulle behövas...

Jag såg i alla fall Josse och Sofias mamma och syster och jag vet inte om det var någon mer som jag inte såg. Ni som var där ska veta att jag tyckte det var kul att ni var där!

Poolparty och stan i hettan

Som sagt var kvällen med tjejerna och poolen underbar och igår drog jag dessutom in till stan med Lotta. Det blev en se men inte röra tur, för ingen av oss hade ekonomi för att shoppa loss. Vi visste vad vi skulle ha och det lyckades vi handla på en halvtimme! En väska och ett fotoalbum till Lotta. Ett par svarta byxor till mig. Lotta ska använda albummet till att sätta in alla skolfototon och andra fotografier av de klasser hon gått i, i grundskolan. 
      
Själv har slarvat med att köpa hem skolfotona. Jag har ju gått i samma klass som Lotta från sexårs till sexan så jag får kanske tjuvtitta lite när albummet är klart!


Därefter blev det mycket snackande, svett (inga tårar som tur var) i hettan och tittande på saker som vi inte hade pengar till att köpa. Jag insåg rätt snabbt att Lotta är ett fan av att köpa TV-serier och hon insåg nog rätt snabbt att jag har uruselt lokalsinne!

Tyvärr blev jag inte kvar i Mantorp så länge. Tack så jättemycket Lotta för dagen! Vi har inte umgåtts "själva" förrut och båda var nog lite nervösa helt i onödan. Jag gör gärna om det!Anledningen till att jag inte stannade så länge var för att repetera den konsert som jag deltar i i gästisparken ikväll. Kom och titta alla människor som läser detta! Vi vill ha större publik än blåsarna förra veckan! Det ska gå att slå dem! Halv 7 i gästis med Peter Johansson och två riktigt duktiga tjejer som ska sjunga solo.


Bilder från poolpartyt:


 


Vår egen linslus Mican! :-P


Sofia och Mican dyker i poolen


Proffsiga Lotta!


Alla gästerna i eller vid poolen


Alla utom Josse ,som står bakom kameran, hoppar i poolen
Och ja, idioten som hoppar högst i mitten är jag!
Datorn är så seg att jag inte orkar lägga upp mer bilder just nu!
Ha det bra så hoppas jag att jag ser något ansikte ikväll som jag känner igen!

 

RSS 2.0