Öland

Har varit iväg nu i helgen. Till Öland bar det av med orkestern. Jättekul men så mycket aktiviteter och träning att vi inte hann få fritid så att vi kunde se oss om kring. Det blev mest halvtimmes raster...

På fredagen åt vi pizza när vi kom dit. Riktigt gott! Sedan spelade vi till elva på kvällen och därefter snackade vi några var ute i kapellet och sjöng och till slut gick vi i min stuga och la oss vid halv tre.

Sedan var det dags att gå upp halv åtta. Repetera inför konserten vi skulle ha på eftermiddagen och sedan bar det av till resturang. Jag åt lax. Älskar lax.
   Fast innan vi åkte hann jag ta ett snabbt dopp i Östersjön! Absolut inte varmtmen inte helt tokigt heller! ;-)

På eftermiddagen var det konsert. Min första konsert där jag spelar cello!!! :0) Gick bättre än väntat även om det inte var helt felfritt.

Dessutom åkte vi runt på Öland och fick guidning om vad det var för stenar och kvarnar och grejor. Bitvis rätt kul. Vissa saker var mindre intressanta än andra...

På kvällen hade vi talangjakt. Skitkul rent ut sagt. P-M vann. Dansandes runt i klänning och peruk till "Jag är en tuff brud i lyxförpackning" (vet inte vad låten heter^^)

Kycklingar

Har varit hos frisören idag! Så nu har jag för en gångs skull riktigt platt hår. Inte helt tokigt faktiskt...


Nu har vi äntligen köpt kycklingar. Det fanns tyvärr inga vuxna höns till salu.
   Fast de här är en månad gamla så det är med 85% säkerhet att varje kyckling är en höna. Så förhoppningsvis slipper vi att hälften blir galande tuppar den här gången.
   Tubbie, vår tupp, är redan på bättre humör. Vi har satt in buren med kycklingarna i hönsgården och han lämnar inte deras sida.

Jag läser som en tokig helt plötsligt. Har upptäckt att twilight-serien är jättebra och mormor lämnade ett par böcker som hon trodde att jag skulle gilla när hon var här. Har inte läst så här mycket böcker på jättelänge.
   Ska försöka läsa lite på engelska också så jag blir lite bättre på det!

Nu ska jag kika på sommer på TV. Del 20 av 22. Den verkar aldrig vilja ta slut.^^

Anders o Sören

Tog moppen in till skolan idag! :-D Var tvungen för annars skulle jag inte ha kommit hem från min fiollektion. Lite trångt blev det med både fiol och gymnastikgrejor men det gick!

Anders och Sören var i skolan idag. Författarna till Sune- och Bertböckerna och alla de andra böckerna... De verkar ha skrivit hur mycket som hellst. Tyvärr fick inte vi lyssna på dem utan det var någon annan klass som fick göra det. Jag kommer ihåg att jag tyckte böckerna var roliga så det var nog inget jobbigt föredrag.

På lunchrasten delade jag en glass med Sofia. Riktigt gott var det och mysigt ute i solen. Ida fick med sig några extra plastskedar så alla fick smaka. ^^Idag kom jag på att mina squash var borta. Mamma hade ställt ut dem i växthuset fast jag inte vill ha dem där.... Hmmmm...... Så det blev till att traska ut och hämta dem. Nu undrar ni vad det var för speciellt med det. Varför var hon tvungen att ta upp det på bloggen?

Jo, när jag kom ut dit och hittade mina squash eller rättare sagt jorden som de snart ska växa upp ur, så började det att ösregna.... Så klart. Till slut tröttnade jag på att vänta ut regnet och gick in. Lite blöt blev man men det har inte slutat regna än så det var nog tur att jag gick in....

Nu gnäller hunden så med andra ord är det risk för åska. Det är nog bäst att jag lämnar datorn.

Varmt

Jag är jättevarm! Vilket väder! Kan inte bli bättre!!! :-D

Igår
Klantig som det är så glömde jag helt att berätta att jag faktiskt badade i poolen för första gången det här året igår. Jag satt ju framför datorn och var fortfarande blöt i håret och alltihopa men lyckdes ändå glömma att skriva det på bloggen....
19 grader var det så det var inte så farligt. Fast det var på kvällen så det var ingen varm sol som mötte en när man klev upp. Tyvärr....

Snart
Ska snart iväg och spela kvartett. Vi ska försöka klara av att spela själva utan lärare. Han var iväg på någon resa till bodaborg med de yngre som spelar stråkinstrument. Det ska nog gå bra ändå!

Skolan
En väldigt slapp dag. Jag missade både delar av SO:n och biologin eftersom jag var upptagen meda att träna på ett framträdande jag ska vara med på på skolavslutningen. Lotta och Carro ska sjunga och jag ska försöka spela i bakgrunden. De skulle kanske föröska få med sig Samuel på bas och Linda ska kompa på piano. Dessutom ska de försöka få så att kören sjunger med i slutet så jag tror det kommer bli ett häftigt nummer!

På bilden sa vår lärare att vi inte behövde vara kvar om vi inte hade något att göra utan vi kunde ta ledigt och gå hem och plugga prov. Jag som åker buss blev dock kvar. Mican övertalade mig att spela lite fiol så det gjorde jag. Tvivlar på att det blev så njutsamt. Hade inga noter med mig och kom inte på någon bra låt men lite fick de höra i alla fall!Härliga poolminnen med rapsen i bakgrunden! :-D


Blå Squash

På morgonen så åkte då mormor och morfar hem till Skåne med sin vovve Timmy.

                                                                                           
                                                                                                                Timmy

Moppetur
Senare på dagen rullade jag in på moppen till Ida. Jag åkte med mina enorma vintervantar. Väldigt snyggt!
   Vi tog en hel del roliga bilder på studsmattan och Ida har lovat mig att skicka över några av dem till mig! 


Gröna fingrar? Eller blå squash!
I fredags när vi åkte till Söderköping så gick vi in i en massa blomsteraffärer. Jag kan inte säga att jag tycker det är tråkigt med blommor men jag har allt annat än gröna fingrar. Alla växter som kommer i min ägo går en säker död till mötes.

Fast nu ska det bli ändring på det. Jag fick nämlingen syn på en bild med stora blå squash som var delade mitt i tu och inuti var de gula. Riktigt snyggt tyckte jag och tog mig en närmare titt. Blå squash alltså. Hmm...

Jo jag bestämde mig för att övertala mamma om att köpa dem. Så nu ska jag alltså försöka få dessa att växa. Först i kruka och sedan ut i trädgården och tyvärr bär de inte frukt förän i september/oktober..... Suck.....   Men det ska nog gå bra! = -) 

Så nu har jag fem svarta små plastkrukor som absolut inte får torka som just för tillfället står i hallen. Egentligen mår de bättre i växthuset men jag orkar inte gå ut och vattna där varje dag. Jag har problem att komma ihåg att vattna när växterna står på mitt rum så det här ska bli.......... intressant.......
                                             Katten med 8 liv kvar

Mormor och morfar är kvar. De stannar tills imorgon. Sedan ska de tyvärr hem och sedan träffas vi nog inte förän i midsommar. Om det nu blir att vi ska fira midsommar i skåne vill säga. Pappa ska jobba så vi får se hur det blir.


Betydligt bättre väder idag även om det är lite skumt. Vi har ett litet minimoln här över våran tomt. Det är fullt solsken men samtidigt duggregnar det på en 50 kvadratmeter någonstans på tomten hela tiden. Hmmm.....När vi satt och åt lunch så kollade vi allihopa på en av våra katter vid namn Hamlet som klättrade upp för vår trappa som påminner lite om en stege. Han klättrar smidigt upp för trappan utan att tveka.

Någon av oss fällde kommentaren "Det där kunde han, det där har han gjort förut." Naturligtvis så tappar han precis då balansen och faller med ryggen neråt mot golvet. 

Alla ropar rakt ut och stirrar helt förlamade. En meter från marken vänder sig plötsligt hela katten i luften och landar tryggt på marken. Han kollar på oss helt oberörd i någon sekund och undrar varför vi skriker innan han snabbt smiter iväg in under soffan. 
Kanske var det tur att han föll från så hög höjd så han hann att vända på sig... Fast nu har han nog allt förbrukat ett av sina nio liv.

    

  

Några av mina konstigaste bilder på Hamlet. Eller jag menar: Här visar Hamlet sina bästa sidor framför kameran!
Josses fel

Hade tänkt lägga ner bloggen men Josse sitter och tjatar på mig på msn så..... vad ska man göra? =-)

Max och Leo fyllde ju år i förra veckan. Nu i långhelgen så är mormor och morfar här och firar dem. Fast nu kollar de på TV så jag tog mig friheten att sätta mig framför datorn.

Tidigare idag var vi i Söderköping. Glass åt vi men inte på smultronstället.

En mycket förrvirrad kille i kassan till den lilla butiken. Det var en kund framför oss. En gammal dam som skulle köpa en tidning.

Hon var mycket bestämd på den punkten att hon ville ha en kasse till sin tidning. Tydligen så var dessa slut så killen fick rusa runt i affären för att hitta en. Sedan skulle han knappa in vad damen skulle få betala i kassaapparaten. "Hmm, hur blir det här nu?" mumlade han lite halvhögt. "Kan det vara så här kanske eller nej men jo det där blir nog bra." Mycket förtroendeingivande måste jag säga.

Sedan var det vår tur och pappa la fram sju glassar. Då blev det problem för han visst inte vad någon av glassarna kostade. Så då skulle han leta upp en plansch där priserna stod. Därefter skulle  han leta upp en miniräknare så han kunde räkna ut hur mycket vi skull betala.
   Till slut kom vi ut, satte oss vi kanalen och åt våra glassar.

Nu ska jag ändå försöka vara lite social och återvänder till min släkt som fortfarande sitter framför TV:n.


Foto

Avslutningsfotot idag då. Jag och Mican som dykare eller vad vi nu var. Det var i alla fall tungt att släpa kläderna till och från skolan. :S Sofia och Johanna som sumobrottare. De stack ut ur mängden...^^

Cellolektion o kvartett också. Fick höra inspelningen från den den senaste konserten. Det lät riktigt proffsigt. I alla fall de flesta styckena. Skivspelaren hoppade tyvärr lite men innan den fick helt spatt så kunde vi bara imponeras av att vi faktiskt varit med och spelat den musik som vi lyssnade på.


Grattis Ida!

En väldigt slapp helg har det varit och imorgon är det skola igen... :S

Ida fyller år idag och har hört att hon äntligen fått sin nya mobil. Det är bara att grattulera!

Igår var jag hos Halldans och åt korv. Ett kalas som vi hade bara därför att de lyckats vinna en tväling så de hade fått massor av korvar, pulvermos, ketchup och läsk. Lite skum mat men god ändå!

Slapp dag

Måste börja med ett stort grattis till Lina på hennes 16-årsdag. I nästa mening måste jag också få grattulera min katt Mona-lisa som fyller 2 år idag. ;-P

Kom hem på moppen sent i natt. Det var helt stjärnklart ute och helt öde i Mantorp. Jag åkte rätt långsamt och njöt av tystnaden. Jag passerade jättmånga människor hela tiden som låg och sov. De var bara en tio meter ifrån mig hela tiden. Fast det var husväggar emellan mig och dem.

Idag har det varit till o njuta av solen. Mamma bestämde sig för att hon ville ha nässelsoppa till middag. Så det blev till att klippa nässeltoppar. Jag nellade mig inte en ända gång! :-D

Nu vill mamma åt datorn så jag avslutar inlägget lite snabbt!


Mona-lisa som kattungeRSS 2.0