Gör världens finaste mugg


1. Sno lillebrorsans mugg som han fick i julklapp. Leta reda på en markeringstejp samt en svart tuschpenna.2. Riv av en bit av tejpen.3. Sätt tejpen över onödiga ord4. Rita med tuschpennan på tejpen så att de onödiga orden garanterat inte syns.5. Njut av en ny ännu vackrare mugg med ett nytt och finare budskap.


 En magisk känsla infinner sig ibland, när allt känns rätt.


Ligger efter

Insåg att jag inte har ätit upp min choklad-julkalender ännu. Vann en i en paketlek 17:e december. Sedan åt jag aldrig ifatt. Är fortfarande på lucka 15! Om jag som 8 åring kunde åka fram i tiden och se mig själv så skulle mitt yngre jag bli ytterst besviken på mig.


En fjäril vi hittade i sommras. Tar med den bara för att den är så häftig. Tror pappa har tagit bilden.


Jag har köpt hela världen för 35 kronor

Fick ställa väckarklockan idag så att jag skulle komma upp och kunna åka med till Norrköping. Efter en hel jul med lyxmat kändes det inte så där jättekul att gå tillbaka till den vanliga frukosten igen. Några amerikanska pannkakor som morfar gjort och som jag hittade i kylskåpet räddade dock hela morgonen!

Sedan blev det en riktig heldag. Både i Norrköping och Linköping. Jag har fyndat som bara den. Trots att det inte blev så många saker. Sitter för tillfället och myser i nyinköpta byxor. Känns helt rätt. Ska snart hänga upp det nyinköpta linnet på en galge och pynta rummet med en nyinköpt liten jordglob som hänger i ett snöre. Har dessutom slagit in en nyårspresent till Elin och lackat hennes paket. Blev inte sådär fantastiskt snyggt men det doftar så gott att det inte gör något! Även om inte Elin kommer få känna den underbara doften så får hon ett i alla fall ett paket med känsla.

Frida kom hem med en iPhone 4. En vit. Inte utan att jag kände ha-begäret... Dessutom lyckades vi leta upp ett fodral i guld. Lyxigt. Vit iPhone. Med guldfodral. Behöver man säga mer?

Äkta guld var det också har jag hört rykten om.


Jordgloben jag köpte


God jul 2011

Kom till Skåne igår. Har gått i affärer både igår och idag. Betydligt mycket mer människor igår kan man lugnt säga. Köerna liknade de till karusellerna på LEGO-land under högsäsong ungefär... Idag satt den stackars personalen i tomteluvor och önskade god jul medan vi slängde upp julens sista inköp på varubandet och åkte hem till släkten igen.

Idag hastigt och plötsligt vaknade vi alla upp till julafton. Blir konstigt när man går i skolan så tätt in på. Har svårt att fatta att det är Kalle Anka om två timmar och en kvart. HERREGUD

Nu är det dags att göra sig finklädd i alla fall, så jag avslutar lite hastigt och lustig. I julklädseln ingår i alla fall INTE tomteluva. Det får den stackars personalen på Boóhlsson stå ut med själva.

Från mig alla till er alla:


Självaste tomten är här och hjälper mig blogga. Han bor hos min mormor och morfar.


Pepparkakshus på resa

Gick till tåget nu på eftermiddagen. Kom upp på perrongen och fick syn på en människa med ett enormt pepparkakshus.

"Vad är det där för knäppo som tänker åka tåg med ett pepparkakshus? Det kommer gå sönder! Garanterat!" tänkte jag för mig själv.

Det hann inte gå mer än några microsekunder innan jag insåg att personen hade vit vinterjacka.

" Det kan väl inte vara, eller är de det?"

Personen vrider sig lite och det ansikte som tidigare var gömt bakom bakverket blev synligt.

"Jo det är det! Frida!"

Det hela slutade med att jag hjälpte Frida hem med hennes enorma hus med en massa glasyr och marshmallows på.

Tro det eller ej men den höll hela vägen! Dock med lite färre marshmallows än från början men det berodde inte på mig. De hade ramlat av tidigare.

Frida skulle fixa det sista hemma och jag kommer kanske få se det helt färdigt imorgon. Hoppas det!


Rörig dag

Dagen började skumt minst sagt. Busschauffören hoppade över busshållplatser. Där det stod folk och väntade... Vi vände aldrig så vet inte hur det gick för dem.

Hade sedan min första lektion där SAMTLIGA böcker, papper och block var borta. Hoppas jag hittar dem hemma!

Andra lektionen var nervös. Efter missförstånd i klassen visste vi inte om vi skulle ha prov eller inte. Det hela slutade med att skrivningen blev uppskjuten till imorgon.

Slutade skolan men stannade kvar för att testa ett experiment till projektarbetet. Det gick så där... När jag och Elin bad om hjälp visade det sig att det experimentet som framstår som väldigt enkelt när man ser det på nätet är väldigt avancerat. En av fysiklärarna berättade att de försökt göra en sådan vätska, som vi ville tillverka, på programmet "hjärnkontoret" en gång. De hade tydligen gett upp och köpt en färdig lösning till slut.

http://www.youtube.com/watch?v=vsQh1AT6qUE

Jaaaaaaaaaa.....

Känns ju bra...

Fortsatte vidare in till stan. Skulle hjälpa till att spela i en orkester. Det var kvart över fyra och klockan var tio över tre. Gick och köpte en yoghurt och satte mig på biblioteket för att få sitta ner.

Promenerade i ösregnet tillbaka, mötte en kille som erbjöd sig att hjälpa mig bära min fiol. Ehm, näe, skulle inte tro det! Spelade till tio i fem och funderade på vad jag skulle göra eftersom min kvartett som jag skulle spela med skulle spela vid sju.

Jaaaaaaaaaa.....

SÅÅ ringde pappa och berättade att småbrorsorna också skulle spela men ännu senare... Han skulle åka en snabbis med dem till MAX och äta. Jag hängde på och då var klockan 20 över fem. Det visade sig att småbrorsorna skulle hem och pappa skulle inte hinna skjutsa tillbaka mig till Mjölby om jag åkte hem. Var dock inte speciellt sugen på att vänta på köpcentret.

Jaaaaaaaaaa.....

Fick en superidé och kollade snabbt i tågtabellen, som är ny från och med den här veckan, och konstaterade att det gick ett tåg från Mantorp så att jag skulle vara tillbaka i Mjölby PERFEKT till klockan sju när jag skulle spela! Bestämde mig för att ringa Ida, åkte med pappa till Mantorp och träffade Ida för första gången på superlänge!

Efter härligt snack med underbara Ida skjutsade hon mig till tåget.

När jag kommer dit har inte det tåg som skulle gått innan mig åkt än och ska inte göra det förrän om en halvtimme.

Jaaaaaaaaaa.....


Då dyker min tandläkare och hennes tandsköterska upp och vi väntar tillsammans. Efter några minuter kommer en man upp på perrongen och säger: "Är det någon som vill åka med till Mjölby? Jag har plats i bilen!" Så jag och min tandläkare hoppar tacksamt in i bilen och jag hinner i tid till min spelning. (Som dock är försenad visar det sig till slut...) Mannen var musiker och körde biogasbil. Han skjutsade mig glatt hela vägen till köpcentrumet där jag skulle spela med orden "Musiken före allt!"

Hela kvällen avslutades med att småbrorsorna också spelade med sitt band och jag stod och lyssnade. En märklig men faktiskt rätt mysig dag trots allt. Är precis hemkommen och nu är det väl snart dags att sova antar jag.

Har ju prov imorgon!

Jaaaaaaaaaa.....

Julavslutning

Hade julavslutning på jobbet idag. Alla barn dansade runt julgranen till musik. Snart, snart är det jul och lov. Det kan inte komma snart nog! Fick dessutom en aladin chokladask som tack för terminen. Jag som inte köpt någon chokladkalender i år. Funderar på om jag ska ta 5 bitar ur den där asken varje dag fram till jul istället. Hmmm.. tål att tänka på!Började dagen med att laga en pannkaka till frukost. Vet inte hur jag lyckades, jag brukar knappt orka lyfta på smörkniven på morgonen.

Sedan kom jag prick klockan 7 till bussen. Blev först rädd att jag hade missat den för busshållsplatsen var helt öde och om jag uppfattat det rätt så skulle bussen gå 07.09. Önskade att Josse inte hade varit sjuk så vi hade kunnat sitta två i morgonmörkret och fundera på om det var något speciellt som vi hade missat. Men inte... utan jag satt där själv.

Som tur var hade jag inte missuppfattat tiden och Frida dök upp och höll mig sällskap. Nästan ALLA kom 5 över 7.
Konstigt, kan inte minnas att jag någon gång tidigare kommit först.

Idag var dagen helt enkelt!
Frukosten jag åt i Stockholm i somras


Lucia

Blev först jättesur när jag insåg att det var lucia idag. Min efterlängtade sovmorgon då!!

Sedan visade det sig att sovmorgonen istället blev längre och då var det helt okej. Det var faktiskt ett ganska trevligt lucia-firande ändå till slut. Stjärngossarna hade nämligen ett par låtar där de glänste lite extra! De var jätteduktiga på att sjunga och hade samtidigt den där charmen som gjorde det hela jättebra.

Avsaknaden av Lovisa på morgonen var dock skumm.... Och hon hade dessutom inte hört av sig till någon. Det var något som inte stämde, något som vi hade missat. Hmmm...

Så när vi var tillbaka i skolan kom plötsligt en Lovisa gåendes i korridoren med ett stort flin. Först tänkte jag att hon flinade för att hon hade missat bussen, ett inte helt otänkbart scenario faktiskt, men insåg på en mikrosekund att leendet var lite för brett och alldeles för glatt!

Så utbrast hon: Jag har tagit körkort!

Hon stod där i skolkorridoren, helt lycklig hela hon och viftade med intyget och tog emot kramar. Vilken julklapp!Julstjärnan som står inne på toaletten


Laddar Kapten Röd

Har bokat en konsert med "Kapten Röd" som jag ska gå på tillsammans med lillebrorsan i januari. Sitter därför och lyssnar på hans låtar för tillfället och gungar med i musiken. Den är störtskön.

http://www.youtube.com/watch?v=MbPNwzFNQ7E

Fick min körlektion inställd för andra gången i rad. Båda gångerna för att min körskolelärare är hemma för vård av sjukt barn. Surt... Kommer ju ingen vart då. Passade istället på att följa med Elin hem och fika och bocka av ett par läxor. Är mycket trevligare att plugga när man är två!

Vi konstaterade att det är jättelänge sedan vi var på vår fysikkurs i Uppsala. Känns som att det var förra året! Så var det i somras.

Den där stora kyrkan ni vet...

Botaniska trädgården, SJUKT varmt
En mils cykeltur till och från skolan. Och skulla man sedan gå på bio en dag så blev den sammanlagda cykelsträckan den dagen fyra mil.


Julkort i år igen

SÅ var äntligen årets julkort avklarat. Samma kaos som alltid! Som tur är, skulle inte vara samma sak annars.Galna ludde som en julstjärna i mörkret


Mys mysiga morgonJag har precis ätit frukost. Är väl medveten om att klockan 10 i 1 men så är det. Kände inte alls för att äta något men bakade till slut några scones. Drack glögg till och myste i min nyinköpta morgonrock.

Julstämningen börjar, trots avsaknaden av snö, att infinna sig.

RSS 2.0