Helg?

Helg betyder sova för mig. Att man slappar, tar det lugnt, pustar ut. Är glad att allt jobbigt från den förra veckan är över och att man inte har påbörjat det jobbiga som ska komma veckan efter.

Första dagen gick vi upp tidigt eftersom vi skulle till Ullared. Vi skulle åka till Ullared på värsta tänkbara dag. En lördag efter lön precis när alla vill handla vinterkläder billigt. Det var MYCKET folk där helt enkelt.

Eftersom vi inte hade möjlighet att åka någon annan helg så försökte vi vara där tidigt. Vid halv niotiden var vi framme. Det var rätt jobbigt med allt folk men samtidigt jättekul att hitta en massa saker som man verkligen behövde, fast mycket billigare än hemma! Inte lika roligt att kolla kontot sedan, för många bäckar små som det heter... :) Dessutom som sagt. Helg för mig är att få sova. Att gå upp tidigt = Inte få sova


Idag har jag gjort läxor och spelat fiol samt cello. Vilken dag. Klockan hoppade jättesteg framåt hela tiden. Jag hinner aldrig med det jag tänker att jag ska göra.

Alla timmar som jag stått och väntat på bussen i kylan. De timmarna skulle man ha kunnat strunta i. Stoppa undan i någon förvar någon stans så att man kan ta fram dem senare. Just då vill man bara att klockan ska gå. En minut till, kom igen nu klockan. Lite snabbare!

Sedan som idag när jag har massor med läxor men också vill ha helg då springer den fram. Rusar på så fort jag kollar bort. Då skulle jag ta fram de där sparade timmarna. Se till så att det här dygnet plötsligt hade 28 timmar.
 Som sagt, på helgen vill jag ta det lugnt. Att stressa=inte ta det lugnt

Så nu påbörjas nästa vecka. Jag har egentligen sovmorgon imorgon. Fast eftersom min moped trillat omkull och gått sönder är jag numera beroende av skjuts till skolan. Pappa kan bara skjutsa in mig till den tid som jag börjar i vanliga fall så det blir ingen sovmorgon för min del. :) Istället blir det läxor vilket egentligen är bra. Tyvärr så kunde jag ju inte lägga in de där extra timmarna nu i helgen.


Dop och tjejträff

Gårdagen tillbringades till stor del i bilen. Vi åkte nämligen upp till Stockholm där mitt kusinbarn Nova skulle döpas. Ett väldigt fint dop och det var nog tur att vår familj kom för det var inte så många på plats.

Sedan var det bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. På kvällen skulle jag åka på klassåterträff med de tjejer jag gått i samma klass som i mellanstadiet.

Vi var fem stycken med mig inräknat. Faktum är att vi var tio stycken när vi gick ut så hälften kom faktiskt. Jag blev så förvånad när vi konstaterade det. Jag kom ihåg oss som många fler!

Jag kom till Mathilda lite sent. Något som inte var så konstigt då jag faktiskt varit i Stockholm! Därför hade jag bestämt att jag skulle äta innan. De andra åt pizza på plats.
När jag kom så var jag ändå inte jättesen. Bara någon halvimme efter de andra.

Jag ställde ifrån mig moppen vände mig om och såg att Mathildas hus var helt släckt. Vad trött jag blev! Hade jag åkt fel? Skulle vi ha varit hos Lotta istället? Eller hade de bestämt sig för att äta pizzan på pizzerian istället för att köra hem den?

Efter ett snabbt samtal till Ida fick jag veta att vi inte skulle vara i det stora huset utan på ett annat ställe. Mathilda och hon var och hämtade pizza och Lotta och Eve var kvar hemma hos Mathilda.

Det första Lotta frågade mig när hon insåg att jag kom tidigare var: "Du skulle väl inte ha pizza?" Det skulle jag ju inte men i tre sekunder funderade jag på att skojja med dem. Fast jag skonade dem från det elaka skämtet och sa som det var.

Kvällen gick snabbt och jag hade jätteroligt. Det blev en hel del minnen, prat om fötter och en massa förvirrat prat om tjugor och annat. Tack alla för kvällen!

Pappa har fyllt år

Så har vi i familjen kommit iväg på vår lilla minisemester. Vi åkte iväg till en stuga och sov där två nätter.

Andra familjer kanske firar med jättekalas och att träffa folk men pappa ville ha det lite annorlunda. Vi åkte iväg från alla i två dagar och firade honom med bara familjen. Under tiden gjorde vi saker som pappa tycker är roliga att göra så här på hösten. Med andra ord fiska och gå i skogen.

Tror ni att vi fick någon fisk?
Det är ju min familj vi pratar om. Naturligtvis fick vi fisk! Inte... Fast pappas fiskeline gick av så han blev av med sin nya wobbler.

Tror ni att vi hittade någon svamp?
Det är ju min familj vi pratar om. Naturligtvis hittade vi svamp! Inte... Eller nja om en trattkantarell gills så visst! Vi hittade MASSOR av svamp!

Tror ni att vi hade roligt?
Det är ju min familj vi pratar om. Naturligtvis hade vi roligt! Det blev rätt förvirrat för min del med en massa skolböcker men jag har haft jättetrevligt!
Stugan tillsammans med utsikten från denYmer är bra rolig. Han hade all möjlighet att springa fritt som han ville då vi var ensamma på området men han låg hellre kvar i bilen. Kanske är det inte lika roligt när man alltid är lös hemma? Han kanske skulle tycka att det var mer spännande att åka in till stan och sätta sig i någon rondell där? :)


Nere vid vattnet
Utsikten från stugdörrenYmer kände sig inte helt välkommen.... :)
De vuxnas dricka


Kräftskiva

Jupp, nu har vi ätit en massa kräftor. Våra gäster som kom hit hade med sig en väldig massa kräftor som de fiskat upp hemma hos sig. Vi fick en stor låda av kräftor att äta och en lika stor att frysa in. Den första lådan räckte både igår och idag som lunch!!!

Kul hade jag också men jag var ju väldigt pigg efter att inte ha sovit något kvällen innan.... Jag kom ju hem inte jättesent men sent och sedan hade jag missat att dra ner rullgardinen. Suck..... Väckt av solen.

Vad sur jag blir när jag ligger i sängen med solen i ansiktet. Går jag upp och drar ner rullgardinen kommer jag inte att kunna somna om och ligger jag kvar kan jag inte somna om eftersom jag har världens strålkastare mot mig. Drog därför täcket över huvudet men insåg snabbt att det blev för jobbigt att andas. Till slut gick jag upp ur sängen och erkände mig besegrad.


Sedan när det blev eftermiddag och det kändes som att hela dagen hade gått trots att klockan bara var halv två så ringde Ida. Så det blev till att åka in till Mantorp, snacka lite samt kolla bilder. Sedan var jag tvungen att erkänna för mig själv hade jag hade en massa läxor att göra och åka hem. Vi i min familj ska nämligen åka till en stuga för att fira pappas 50-årsdag nu i veckan så då måste jag vara ledig.En gammal bild som Ida tog på mig i sommar: (Jag ser väl inte ut helt som jag skulle önska men jag gillar den ändå ;) )


Dubbad :)

Så igår var inte vi i NV09 längre några nollor. En och en gick vi fram och blev dubbade till ettor av en 3a med petflaska under högt jubel. Jag kan nu stolt sträcka på mig och säga att jag är en av de som går NV!

Min första dag i skolan som etta blir då på måndag! Det kommer säkert vara jättestor skillnad nu.....

Fast första ska jag ta vara på helgen. Nu ikväll får vi gäster och ska äta kräftskiva. Imorgon är inget bestämt. Det märks vad som händer!

Tanken blev inte verklighet

Tanken var igår att Josse och jag skulle ha åkt in till stan. Vi insåg dock att affärerna inte var öppna så länge alltså skulle vi inte skulle hinna med det. Synd.... Jag såg fram emot att få åka in. Istället följde jag med min mor en snabbis.

Mor hittade där en kjol som hon tyckte var rolig eftersom den hette Monika precis som henne. Sedan insåg vi att det var en rätt snygg kjol och därefter så insåg vi att den dessutom var billig. Ett riktigt kap bara för att min mamma har det namnet hon har!

Det har ju tyvärr inte blivit så många inlägg från den gångna veckan. Jag tänkte skriva om något som hände en av dagarna när Josse och jag var på väg hem från tågstationen.

Vi satt på mopparna och skulle säga något kort till varandra innan det var dags att åka.

Så smäller det till högt. Vi blir båda helt tysta och kollar förvånat på varandra.

Sedan kollar vi åt sidan och ser hur ett av däcken på cyklarna i närheten sjunker ihop. Därefter skrattade vi bara. Vi blev så himla rädda och så var det bara ett däck som smällde av sig självt.

Någon som inte skrattade var en gammal man som satt borta vid busshållplatsen. Han hade bara hört smällen och sedan oss skratta så jag antar att han la ihop det till att vi "rastlösa tonåringar som körde runt på moppar" sabbat ett av däcken. Han kollade surt efter oss när vi åkte.


Spindlar

I förrgår när jag steg ur duschen tog jag en handduk och virade den som en turban runt huvudet. Gick därefter och satte mig i soffan och tittade på klockan. Tio över sex. Tio minuter sedan jag gick upp, det var lugnt än var det inte stressigt. Jag kunde kosta på mig att sitta stilla i någon minut och vakna lite.

Så ser jag hur några trådar från handduken rör sig i ögonvrån. Sedan tycker jag allt att de rör sig lite för mycket för att det ska kunna vara trådar så jag skjuter iväg "trådarna" med handen. Jag ser då att en väldigt långbent spindel som nästan ramlar av min turban men lyckas hålla sig kvar.

Ungefär en halv sekund senare hade jag inte kvar handduken kvar på huvudet längre utan den ligger plötsligt på golvet. Jag satt inte heller kvar i soffan längre och jag var inte riktigt lika hopplöst trött.

Idag när jag gick ur duschen så skakade jag först av handduken. Då ramlade det ut en likadan spindel ner på golvet.


Att jag ogillar spindlar är väldigt synd och något som jag stör mig på. Även om jag vet att jag är MYCKET större än de och att de inte kan göra mig illa så blir jag äcklad av dem. Dessutom så skulle jag aldrig klara av att ta i en spindel. Fast jag brukar intala mig det. Att nästa gån jag ser en spindel så ska jag ta den i handen bara för att bevisa för mig själv att det inte är det minsta farligt. I mellanstadiet läste jag dessutom en massa fakta om spindlar för att jag skulle bli mindre rädd för dem.

Det går inget vidare. Varje gång jag ser en spindel tänker jag "Nästa gång kanske det inte är en lika stor spindel. Då kommer jag lyfta upp den!" eller "Nästa gång är det nog inte en lika snabb spindel" eller "Det vore väl synd om den också om jag lyfter upp den, en annan gång kanske"

Dessutom så var det idag en i köket och en när jag rotade bland våra cyklop och simfötter. Just därför tycker jag inte om sensommar. Inte utav den anledning att det blir mörkare, kallare och att växterna dör utan därför att spindlarna kommer in i husen för att söka skydd. För att dela mitt rum med mig.
RSS 2.0