Ta semlor!

Igår var det en bra dag. Främst för en speciell sak.

Linnea och jag var på väg mot skolmatsalen. Så plötsligt dök det upp en kille i korridoren. Han hade ett rullbord framför sig med några semlor.

-Ta semlor! sa han rakt ut till alla som gick förbi. De har blivit över från ett möte på skolan!

Så Linnea och jag ryckte var sin semla, kilade iväg med dem till skåpen och fick en härlig efterrätt en halvtimme senare när vi hade varit och ätit en för en gångs skull god skollunch. Hur ofta händer något sådant? Inte speciellt ofta. Dessutom var semlorna slut när vi gick förbi igen två minuter senare så vi kom precis lagom.

Idag har jag varit iväg till Stockholm. Dagen avslutade med att lyssna på ungdomar som spelade jazz. Småbrorsor var några av dem som spelade. Härlig dag idag också helt enkelt!Luftföroreningar

Nu i helgen så påbörjade jag "lavprojektet" som vi har i biologin. Det handlar om att se hur mycket eller lite luftföroreningar det är i luften. Är det föroreningar så dör lavarna men är det frisk luft så lever de i massor.

Lite absurt är det att kolla luftföroreningar här i Sverige när det samtidigt sprängs kärnkraftverk borta i Japan. Som grädden på moset. För de hade ju inte problem nog med jordbävningar, tsunamis och allt det andra som det förde med sig. Så som enorma räddningsarbeten och brist på vatten.

Sedan i fredags eftermiddag när jag fick reda på katastrofen så har jag sett hur många hemska filmer som helst med broar, båtar, hur och bilar som sköljs bort och nu de två senaste dagarna dessutom explosionen i kärnkraftverket.

Inte helt fel att bo i Sverige trots allt.Letar lavarSå kan det gå

Det var tänkt att det skulle bli en riktig kanonhelg! Att träffa folk och ha det kul helt enkelt. Inställda planer slutade det med... Desutom sitter jag här nu, med ont i halsen, hosta och hela kroppen ömmar. Ingen skola för min del imorgon.

En smårolig vecka har det varit ändå. Även om allt går i ett. Klassen var på studiebesök i Norrköping i onsdags och för en gångs skull hade jag faktiskt med mig kameran!
RSS 2.0