Stockholm och släkten

Åkte svävare ut till faster i helgen. Riktigt häftigt! En väldigt konstig känsla att åka fram över bucklig is och rätt upp på land utan att guppade eller hoppade över huvud taget. Hela svävaren gled långsamt lite fram och tillbaka men hade du inte haft ögon öppna hade du inte känt av det. Jättemärkligt.

Ymer var inte lika förtjust. Han satt och flåsade hela vägen och undrade vad som hände...

Efter ett trevligt dygn på ön åkte vi svävare tillbaka in till fastlandet och gick på stan i Stockholm och fikade innan vi åkte hem. Jag och Max drack lemonad, god men inte lika god som den vi smakade i Budapest. Den inspirerade oss ändå till att försöka göra en egen variant så det håller vi på med nu! Med citroner och socker och rubbet!


Äventyren väntar

Det är ett helt okej lov måste jag säga! Har än så länge varit på en supermysig tjejmiddag för att fira att ytterligare två tjejer i gänget blir äldre. Om det nu är något att fira, snart är jag och Johanna ensamma yngst igen... Suck vad alla fyller tidigt på året!

Fast det innebär i och för sig en massa fester med tjejerna så här på våren vilket jag inte tänker klaga på. Ååh vilken vår vi alla har framför oss. Kryssning till Finland, bal, student och resa till USA.

Ja ni läste rätt allihopa! Jag, Lina och Frida åker till Florida i sommar! Ska bara beställa den där resan också... Förhoppningsvis är det avklarat på söndag. Längtar redan!

Övrigt som har hänt idag är att två småbrorsor dygnat och är så där lagom pigga för tillfället. De har spelat datorspel (fråga mig inte vad) HELA HELA natten och typ hela dagen igår och idag... Fattar inte hur de orkar!? Under tiden har jag gjort massor! Kollat på TV, spelat på mobilen, gått promenad, suttit i solen och inte minst... sovit.... Okej, inte jättevettiga saker det heller, jag ger mig.

Nu väntar en stor semla på mig, har ju trots allt varit fettisdagen i veckan. Läs det gärna fettis-dagen. Det är mycket roligare.



Resan till Stockholm med Lina och Frida 2011


Mössa eller hatt

"Fick" en vit hatt i skolan idag. Kallas i folkmun studentmössa... Lite tidigt men skönt att veta att man får den! Ska nog gömma undan den nu, borde vänta till sista veckorna innan man plockar fram den. Det känns lite som att fira jul i augusti annars.

Fast vi får väl se om jag kan låta bli den! Borde faktiskt njuta av den nu. Efter studenten är det ju inte lika roligt längre misstänker jag.





Jag och mina systrar


Kör och kör och kör

43 hårspännen senare fick jag i förrgår ut håret från frisyren. Hade velat ha kvar den längre! Det var en helt underbar present!

Igår åkte jag runt som en tok med bilen. In och spelade, hem igen. Till Tåkern, hem igen. In till Mantorp där jag var med Sofia på ett boxpass. (Har därmed varit på ett gym på fritiden för första gången någonsin!) Hem till Frida, räkna matte, pratade massor, åka vidare till Lina, åt supergoda kakor, snackade mer, lyssnade på musik, skjutsade hem Frida och hem till mitt egna hemmahus igen.

Än så länge, är det faktiskt helt underbart roligt att få åka runt med bilen. Som guldkant på tillvaron hade jag satt på en rosa rattmuff på ratten och laddat med en skiva av Lykke Li.






Foto från julafton 2011


Present - bättre sent än aldrig

Igår, tillslut, fick jag och Johanna våran efterlängtade present.

Sofia och Ida åkte med mig i en bil, jag med ögonbindel. Efter vad som kändes som en jättelång resa, insåg senare att det kan det omöjligt ha varit, och en kort promenad där jag blev ledd av mina båda skrattande följeslagare fick jag till slut se vart jag hamnat.

Nämligen utanför en hårsalong i Mjölby. Där väntade ett bord med en bricka ost och kex. Jättegott!

Eller vänta, det var något mer....

Jo just det!

Alla blev fixade! Jag och Johanna var först ut. Helt chockade gick vi och tvättade bort allt smink som vi nyligen sminkat oss med. De andra som vetat vad som väntade hade naturligtvis inte brytt sig om att lägga tid på sådant innan!

Sedan väntade hårstyling och sminkning tills alla såg, även om det kan verka omöjligt, ännu bättre ut än vanligt!




Temadag


Hade tema idrott och hälsa idag. Oftast tycker jag att de här dagarna är..... sådär. Roliga som variation i vardagen men inte mycket mer än så.

Den här dagen tyckte jag dock var riktigt roligt! Förmodligen för att wolleybollen på förmiddagen gick så himla bra! Mitt lag vann alla våra matcher och har gått vidare till någon slags final på skolan.

Eftermiddagen bjöd på en föreläsning. Brukar vara sådär men idag hade vi en minnesmästare på besök som både var rolig och sjukt duktig! Han kom med tips och berättade att hans rekord i att memorera en massa slumpade nollor och ettor efter varandra på en kvart var över 1500...

Vi fick se honom återge en kortlek live, baklänges jämfört med hur han läst in den på ett par minuter...




Rekord föreläsaren Mattias Ribbing innehar:

GrenResultatNamnTävling när rekordet togs
Ord - 5 min 55 st Mattias Ribbing Welch Open 2010
Ord - 15 min 119 st Mattias Ribbing UK Open 2011
Binära tal - 5 min 384 st Mattias Ribbing SM 2010
Binära tal - 30 min 1305 st Mattias Ribbing UK Open 2011
Namn & ansikten - 5 min 33 st Mattias Ribbing SM 2011
Namn & ansikten - 15 min 74 st Mattias Ribbing UK Open 2011
Siffror - 5 min 168 st Mattias Ribbing SM 2011
Siffror - 15 min 342 st Mattias Ribbing Cambridge 2011
Siffror - 30 min 540 st Mattias Ribbing UK Open 2011
Siffror - 60 min 625 st Mattias Ribbing VM 2010
Spelkort - 10 min 167 st (3,2 lekar) Mattias Ribbing Cambridge 2011
Spelkort - 30 min 364 st (7 lekar) Mattias Ribbing UK Open 2011
Spelkort - 60 min 520 st (10 lekar) Mattias Ribbing VM 2010
Abstrakta bilder - 15 min 169 st Mattias Ribbing UK Open 2011
Historiska årtal - 5 min 29 st Mattias Ribbing SM 2011
Talade siffror - 1 per sek 36 st Mattias Ribbing UK Open 2011
Snabb kortlek 78 sek Mattias Ribbing SM 2011
Totalpoäng 3996 p Mattias Ribbing UK Open 2011



Vart tar alla veckor vägen?





Sånt här håller vi på med i skolan!




Rusar mot studenten och allt vad det innebär! Beställde slutligen en balklänning igår kväll. Om 6 veckor är den här! Hur snart som helst!

Sedan underlättas naturligtvis livet av körkortet som nu är avbockat. Lättnaden att den biten slutligen är över går inte att beskriva. Något som naturligtvis var tvunget att firas, vilket jag gjorde på mitt eget vis!

Jag hade bestämt med Ida att vi skulle gå en promenad tillsammans, hon var intet ont anandes om att jag tänkte ta bilen, helt ensam, hem till henne. När jag kommer fram har jag fått ett sms om att hon tagit ett tåg senare hem men hon föreslår att jag kan möta henne på stationen. Så blev det men inte under samma förutsättningar som hon trodde! Ida blev jätteförvånad och fick äran att vara den första kompis jag skjutsade i bil i hela mitt liv!

På liknande sätt överraskade jag både Frida och Lina, reaktionerna var underbara!

Skulle kanske ta något mer körkort, bara för att få uppleva alla miner igen? Lastbil kanske?

RSS 2.0