Lördag - skoldag

Var förvånansvärt tja, inte pigg kanske men ändå inte dödstrött imorse när jag vaknade 06.10. Jag började morgonen med samma fråga som jag alla tänker "Vad är det för dag idag?" Kom fram till att det var lördag och öppet hus på min skola.

Det var en rolig dag ändå, vi gjorde en massa vettiga saker så som att lära ut hur man får större godisbitar och annat viktigt!
Den röda har varit lika stor som den gröna från början!


Här är alla tändstickor som gick åt under dagen!


Redo!


Lovisa dokumenterar allt


Igår fyllde Johanna år! Var därför hemma hos Lina på kvällen och firade lite innan de andra drog vidare in till stan och jag fick åka hem... Men snaaart så! Lina och Johanna gjorde en god tårta dagen till ära:Så här fin var den, med silverkulor, jordgubbar och allt!


Har för övrigt ett matteprov inplanerat den 8:e november, kul..!Härliga dagar


Träningsvärken från squashen har börjat släppa nu men de konstiga skoldagarna fortsätter. Idag har vi nästan bara haft förberedelser inför skolans öppet hus på lördag. (Ingen sovmorgon då med andra ord...) Det är mer bestyr än vad jag någonsin förstod de gånger då jag själv åkte runt och besökte olika skolor! Fyra timmar la jag, Elin och Josephine på vår station.

Förutom den här förberedelsedagen så har vi haft studiebesök på universitetet, studiedagar och temadag. Dessutom ska vi resa till Göteborg och ha kompledigt för "öppethus-dagen" nästa vecka och sen är det lov helt plötsligt.

Helt galet men fantastiskt underbart!


 

 Våffla från lunchen hemma hos Linnéa förra onsdagen. Utan tvekan den godaste skollunchen någonsin!


 


Linköping Universitet

Hade för avsikt att lägga in lite bilder från dagen då vi var på besök på Linköpings Universitet men det ville inte datorn ställa upp på så det får räcka med text. Här har i alla fall Lovisa lagt upp lite bilder: http://bedown.blogg.se/2011/october/linkopings-universitet.html#comment

Det var en trevlig dag, mycket därför att jag trivs så bra med klassen! Det hela blev vad man gjorde det till. TIll en början var vi väldigt oengagerade men när vi insåg att vi skulle ha rast i en timme började vi ta tag i att besöka de olika stationer som fanns utställda.

När vår klassföreståndare såg att vi stod lite vilsna mitt i allt och inte visste vart vi skulle börja så drog han tag i Lovisa och sa att han hade en station som var perfekt för henne! Jag tror han har börjat lära känna oss för på stationen hade de hade försökt efterlikna Angry Birds med små Angry Birds-gosedjur som man skulle skjuta iväg med en stor slangbella och träffa några frigolitbord med låtsasfrukt på. Enligt mig var det en station helt i Lovisas stil! Om inte annat så tror jag att hon tyckte det var kul!

Dessutom ställde Lovisa och jag upp i någon skum tävling där man skulle bygga ett träd av en ranglig byggsats med olika pinnar och blad. 30 sekunder hade man på sig och skulle få så många bitar som möjligt. Helt galet svårt var det och vi lyckades bara få 13 bitar trots att vi var två... Fast rekordet var 16 så det var väl okej!

Till sist lyckades vi även klämma in en frågetävling på en kvart genom att ha lite grupparbete, snacka om att vi gått från att inte bry oss alls till att vara mest aktiva på plats!

Dagen avslutades med squash för dem som kände för det. Linnéa och jag körde en timme. Det var märkligt avslappnande att stå där och slå bollen mot väggen allt vad man hade samtidigt som vi småsnackade. Får man igång spelet lite är det jobbigare kroppsarbete än vad man kan tro. Är helt trött i högerarmen!


Höstdag med YmerEfter att ha tittat på poolen och saknat sommaren under några dagar så bestämde jag igår att jag skulle ta en tur in till simhallen och simma lite. Saknar att kunna bada något grymt! Fast eftersom jag var riktigt snuvig när jag vaknade i morse så kom jag aldrig iväg... Även om det var väldigt nära, till och med matsäcken var packad och klar. Det slutade med att jag tog en promenad med Ymer. Vi satte oss på en berghäll och så åt vi tillsammans upp min proviant. Helt okej!


RSS 2.0