Störst, bäst och vackrast

Idag är det en stor dag.

En stor, stor dag.

Faktiskt en av de största som jag varit med om för den konstaterade nämligen att jag var just stor.

På längden.

Denna eftermiddag någon gång mellan klockan 16.00 och 17.00 konstaterades det att jag är längst i familjen. Jag har växt om pappa.

Den ni. Det är svårslaget! Snart kommer småbrorsorna och växer om mig så jag var bara tvungen att skryta lite nu. Medan jag fortfarande har kvar min förstaplacering.


Igår var hela familjen iväg till Stockholm. Vi var där i ungefär sex timmar och det gick snabbt kan jag säga! Jag skulle ju handla lite hade jag tänkt men det enda jag hittade på sex timmar var ett vykort. Värde: 10 SEK

Vad var det för vykort då? Jo var ett fotografi på en terrakottasoldat. Vi var nämligen på det östasiatiska museet och såg utställningen om terrakottaarmen från Kina som gjordes ett par århundraden före kristi födelse. Det var häftigt. Soldaterna som hade tagits dit var stora. Eller ja, långa. Cirka 1,90 höga. Längden hade överdrivits vid tillverkningen. Längden visade hur viktiga de var i armén. De som var lite längre var lite viktigare.


Vänta nu. Längst = viktigast
Bara på tal om längd.... Hur var det nu?

Vem var det egentligen som var längst i familjen?




Reklam

Så kom det ett lov igen och vips kom värmen tillbaka. Tio grader ute och jag tycker att det känns som rena sommarhettan och plockar fram moppen på nytt. Kunde ta moppen till Lotta i lördags, även om det så klart regnade när jag skulle hem sen på natten. Idag ska jag susa fram igen. Den här gången till kulturskolan och spela. Det skulle vara halloween-tema och jag borde vara utklädd men jag orkade inte riktigt. Har svart nagellack i alla fall. Jag tänkte ha mjöl på kinderna också men jag ska ju ha moppehjälm på mig och jag orkar inte bli utstirrad av alla på tåget...

För övrigt då? När jag fick lov så fick jag lite tid över till att kolla på TV. Reklam är ju helt underbart. Inte. Det var en reklam för en "fantastisk" juice. Den var "vetenskapligt" framtagen. Så kommer det in en människa i vit labbrock med två små metallbrukar och häller ned något i juicepaketet så att juicen blev helt "fantastisk". På den ena burken var det en lapp med texten H9. Det låter ju gott! Jag tyckte dessutom att det var lite slarvigt skrivet. Det såg ut som att det stod Hg och det är ju förkortningen för kvicksilver. Ha, det vore allt något att hälla ner i den "FANTASTISKA" juicen...

På mjölkpaketen går att läsa "Bäst före 8 nov". På TV gör de reklam för dansbandsbrudarna som börjar den 8 november. På spotify gör the Poodles reklam för sin nya skiva som kommer den 8 november.

Vet ni vad detta betyder?
Det vet jag. Jovisst, det är en hemsk dag, dansbandsbrudarna på TV och den goda mjölken är inte lika god längre men det är något mer.
Det är nära nu.

RSS 2.0