12 (Tall-rikar)e

Igår åkte min kompis från Åtvid hem efter att ha varit här från fredag förmiddag till lördag kväll. Det var trevligt trevligt! :-)

På kvällen snöade det. Tyvärr inte tillräckligt mycket för att vi skulle bli insnöade. Jag skulle vilja bli insnöad. Inte allt för lång tid men ändå så länge att det blir lite dramatisk så att det händer något.
   Jag har tidigare sagt till min kära far att jag inte skulle ha något emot att bli insnöad. Hans svar var att man inte kan bli något som man redan är. Så snäll är han! ;-)

Imorgon är det skola igen. Jag fick lite panik och började plugga lite SO i dag. Snart är det prov och jag har inte pluggat något alls tidigare. Det började bli dags nu.
   Strax efter lunch åkte vi till överskottsbolaget i Skänninge. Jag hittade billiga tallrikar till när jag ska flytta hemmifrån senare som var helt "okej-snygga". Så nu har jag tolv tallrikar att ha med mig ut ur boet! Lite mer hoppas jag få tag på innan det är dags.....

                                                       

Hoho i stugan

Igårkväll så åkte jag och min familj ut på någon slags "uggleexpedition" som vi döpte det till. Vi klädde på oss massvis med kläder och man kan minst sagt säga att vi såg annorlunda ut. Jag hade: thights, strumpor, linne, två par raggsockar, två par jeans, ett par benvärmare som jag drog upp över knäna, två långärmade tröjjor, en tjock gammal millitär jacka, två mössor och pappas vinterkängor som passade perfekt på mina fötter med tanke på alla strumpor och raggsockar jag hade på fötterna!
   Fast det var rätt kallt ute så det var skönt med alla kläder sedan när vi kom ut. Vi åkte rätt långt bort och rätt långt in i en skog borta vid västra harg. När vi klev ut ur bilen så var det helt knäpptyst och jättefint med alla enorma granar fulla med snö. Vi var där ute i skogen i en timme. Pappa visslade sina uggleljud men ingen uggla svarade. Vi åt våra muffins och drack vår oboy och sedan bar det hem igen.
   Mysigt var det och fint trots att vi inte såg skymten av någon uggla. Kanske satt de och höll andan i ett träd i närheten och skrattade åt oss så fort vi åkte.... Man vet aldrig!


               Den skrattande ugglan i västra harg!
                  
              
                          

Kjell på förstasidan



  
När pappa kom hem med posten idag så gick han fram med östgötatidningen till mig. "Känner du igen den här personen" sa han och visade mig förstasidan.  Huvudrubriken var Idrottslärare säger upp sig och under fanns en bild på min idrottslärare och klassföreståndare Kjell Thorin. Det var ingen nyhet för mig. Kjell hade redan berättat för vår klass och säkert för alla elever han har men det var roligt att det uppmärksammas. För det är nämligen av en speciell anledning som han slutar. Han tycker nämligen att det är väldigt dålig säkerthet i gymnastikhallarna han undervisar i och trots att han säger till så händer det inget.  Nu så ska han börja undervisa i Motala igen. Han har tröttnat på att inget händer. Som tur är så stannar han tills vi som går i 9:an nu har gått ut så att vi ska slippa byta lärare nu sista terminen. 

                                       
                                      En av bilderna på Kjell från östgötatidningen


Lov

Nu har lovet börjat. Jag tycker inte att lördagen och söndagen som gått gills riktigt. :0)

Igår var jag hos en gammal vän som jag inte träffat på ett par år som bor i Åtvidaberg. Vi var grannar när vi var riktigt små och på fredag kommer han hit och ska hälsa på. Det ska bli jättekul! 

Andra familjer sticker iväg och åker skidor nu så här års. Fast inte min familj... Jag har aldrig varit på skidsemester och jag har bara åkt skidor en gång i mitt liv. Då åkte jag längdskidor på en kompis systers skidor med för små pjäxor! Det gick åt #%@ rent ut sagt. Bland annat så ramlade jag, kanade ner för en liten liten isbeklädd kulle och hade ner en skylt där det stod: "Var vänlig saxa inte på spåren"  Usch, usch hemska minnen. Hoppas Ida som är iväg någonstans längre norrut i Sverige är bättre på att åka skidor än mig.   
                                 

                                       

RSS 2.0