Ja, ja Mican

Mican har uppmärksammat att jag inte har bloggat nu på ett tag. Jag har inte orkat lägga någon tid på det. Duktig som man är. Fast nu är det inga läxor i skolan för första gången på riktigt länge! :O

Vi har avslutningsfoto på måndag med klassen. Sporttema av allt man kan hitta på.... :S Jag som ägnat SÅÅÅÅ mycket av mitt liv åt sport är måttligt nöjd men det var ju vad flest personer vill så. Jag tänker ha hockeytröjja, basketboll (kanske som jag ska hålla på huvudet! :D) en handboll och en fjäder som man har när man spelar badminton. Får se om jag hittar något mer knäppt till min samling!

Jag har börjat spela cello i orkestern nu! Jätteglad men jag kommer spela med ett par tjejer som är mycket yngre och har spelat längre och som är mycket bättre. Publiken kommer tro att jag är lite konstig som ser äldre ut men knappt kan spela.... :S

Jag och Ida gick och kollade på ungdomsmusikårn med drill nere vid klämman. Jag hann inte se dem tända brasan för pappa kom och hämtade mig. Jag hoppas att inte hela klämman står i brand nu. Tydligen så har det varit risk för gräsbränder och det blåste rätt så mycket. :S


Cool färgglad cello


Nästan frisk

Har inte skrivit något på länge. Jag skyller det på att jag först var i Skåne under påsklovet och sedan när jag kom tillbaka blev jag sjuk. :-(

Lovet har varit härligt. Bra väder och jag har totalstruntat i alla läxor. Kanske inte så bra nu efteråt. Jag har fått sitta hela dagen idag. Det tar sån tid när man inte är riktigt frisk..... Hade lixom inte planerat att bli sjuk. Dessutom har jag missat sista repetition med kvartetten nu innan vi ska ha konsert. Lagom bra känner jag...

Nu ska min kära bror ha datorn så jag avslutar inlägget här. Kommer antagligen till skolan imorgon. Klasskompisarna har tydligen fått veta vilka skolor som de har kommit in på. Vill få reda på vilka skolor jag har kommit in på! :-)

Stockholmsresa med nian

Igår var det en jättelyckad dag med alla nior i Stockholm! Är inte avundsjuk på dem som gick i skolan....

Dagen började med att jag skulle gå upp någon gång strax efter fem. Använder en klocka där det är en visare som man vrider till den tid man vill att den ska ringa. Jag lär ha misslyckats lite för den ringde in föränn strax innan halv sex. Först var jag lite stressad. Hade bara en halvtimme på mig att göra mig i ordning men det var faktiskt inte så farligt.

Först åkte vi till de musum som vi valt. Jag valde moderna museumet och tyckte faktiskt att det var riktigt roligt. Därefter gick vi till nationalmuseumet. Där var det äldre konst som var mer fotografiskt målad. Inte riktigt lika roligt men intressant. :-) Där åt vi. Jag hade medhavd massäck och andra köpte på plats. Senare när vi skulle samlas var det en tjurig säkerhetsvakt som tyckte att vi stod ivägen. Visserligen var det hennes jobb men man kan ju vara LITE ödmjuk.

Moderna museet

Därefter åkte vi till riksdagen. Först var det en evighet innan vi fick komma in, därefter var det en säkerhetskontroll. Lite här och var stod det vakter med öronsnäckor och mikrofoner som de berättade in i när vi gick förbi. "Större grupp elever på närmare 25 personer på väg ner till våning 1"
   Vi fick en kortare guidning runt i riksdagshuset och därefter fick vi sitta på läktarna ovanför plenissalen. Det är rent otroligt hur mycket politikerna snackar utan att få något sagt. Först så fick någon en hel minut på sig för att ställa en fråga. Sedan fick personen en minut på sig att svara på frågan och när den minuten gått så hade de nästan alltid inte svarat utan pratat om en väldig massa annat som inte hade med saken att göra.
Riksdagen

Senare blev det fri tid på stan. Jag, Ida, Lotta och Josse gick för att ta en fika. På vägen dit mötte vi en kille som stoppade oss. "Jag kommer från gotland och arbetar med en undersökning. Skulle ni vilja svara på ett par frågor?" Visst tänkte vi. Han höll fram en bild med en cowboy och några hästar på. Han frågade oss vad vi tänkte på när vi såg bilden. Jag sa att jag tänkte på stall och Josse sa antingen cowboy eller vilda västern. Jag minns inte vilket. "Okej, sa killen. Vad tänker ni om mig nu då? Ingen av oss förstod frågan. Sedan visade sig att han hade rosa nagellack på naglarna som han hade visat bilden med. Han trodde att vi skulle ha märkt det. Ingen av oss hade gjort det. "Vad tänker ni om mig nu då? Ni tror inte att jag är lagd åt andra hållet?" Alla kollade konstigt på honom och svarade nej.
   Han ville nog få fram att de flesta har fördommar om att killar med kvinnosaker är homosexuella men jag vet inte riktigt om hans sätt att undersöka det på var så bra egentligen... :-S
Gotland

Lotta och Josse fikade och Ida och jag satt med. Vi hde det trevligt och gick senare och åt middag med resten av niorna. Därefter hade vi mer tid på stan.

Nästan som Lottas kaka fast de här var mindre 

På kvällen tog vi bussen till Göta Lejon och såg Buddy Holly med Brolle. Rolig musik även om det inte riktigt är det man lyssnar på varje dag.
När vår mattelärare såg den här bilden så
tyckte hon att Brolle såg trevlig ut :-P

I bussen hem var vi nog mest irriterande för alla andra där vi satt och halvflamsade och "sjöng" nästan hela tiden. Fast roligt hade vi!

RSS 2.0